стрічка

Померла Заслужена артистка України, уродженка Рівненщини Марія Гонта

19 Жовтня 2021, 13:01
Марія Гонта 437
Марія Гонта

На 84 році життя від ускладнень COVID-19 померла заслужена артистка України Марія Гонта.

Акторки не стало у понеділок, 18 жовтня. Про це з посиланням на Тернопільський театр повідомив у своєму фейсбуці журналіст Олег Вергеліс.

«Вона ні на що не скаржилася, крім часу, який для усіх актрис світу – невблаганний. Світла пам'ять чудовій українській актрисі, яка так і не дочекалася звання "народної", хоча з позицій історії українського театру вона була дійсно народною, як ніхто інший у цей суперечливий час...» – написав журналіст.

Марія Гонта народилася 17 грудня 1937 року у селі Новомалин Острозького району на Рівненщині. Закінчила Дубнівське культурно-освітнє училище (1956), студію при Рівненському обласному музично-драматичному театрі. Працювала у Тернопільському драмтеатрі. Марія Гонта була лауреатка премії Марії Заньковецької і мала довічну президентську стипендію.

Акторка зіграла понад 100 ролей, серед яких: Маруся Чурай («Дівчина з легенди» Л. Забашти), Маруся («Дай серцю волю, заведе в неволю» М. Кропивницького), Катря («Не судилось», М. Старицького), Ганна («Маруся Богуславка», М. Старицького), Мелася («Оборона Буші», М. Старицького), Оксана, Одарка («Запорожець за Дунаєм» С. Гулака-Артемовського) та інші.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024