стрічка

У Шацьку перевірятимуть дотримання карантину

19 Жовтня 2021, 11:56
У Шацьку перевірятимуть дотримання карантину 779
У Шацьку перевірятимуть дотримання карантину

У Шацькій селищній раді відбулося позачергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому була проаналізована епідемічна ситуація в громаді, пов’язана з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Про це повідомили у Шацькій селищній раді.

На засіданні вирішили створити на території селищної ради мобільну групу, яка буде здійснювати обстеження підприємств, установ, організацій, закладів торгівлі та громадського харчування, перевіряючи дотримання суб’єктами господарювання карантинних заходів, передбачених для «помаранчевого» рівня епіднебезпеки. 

До складу мобільної групи ввійдуть працівники поліцейської дільниці №2 смт Шацьк, Шацького управління Держпродспоживслужби, виконавчого комітету селищної ради.

«Помаранчева» зона

З 10 жовтня Волинь знаходиться у «помаранчевій» епідеміологічній зоні. В області перевищені показники за рівнем захворюваності та госпіталізації населення.

«Помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки містить обмеження «жовтої» зони та визначається сигнальним про наближення регіону до «червоної» зони.

Слід обов'язково дотримуватись маскового режиму, фізичної дистанції у 1,5 м, а також забороняється:

- проведення масових заходів за участю більш як 1 особи на 4 кв. м. площі будівлі або території,

- заповненість кінозалів та залів інших закладів культури понад 50% місць,

- заповненість спортзалів і фітнес-центрів не більше ніж 1 особа на 10 кв. метрів.

Ситуація в області та громаді

Станом на  ранок 18 жовтня на Волині протягом попередньої доби зареєстрували  284  нових випадки коронавірусної хвороби COVID-19, з них у Ковельському районі –   71 хворих; у Шацькій територіальній громаді – 13 хворих.

Важливо:

У Шацькій селищній раді просять мешканців Шацької громади, зокрема суб’єктів господарювання, не ставитися до заходів карантину легковажно.

Треба пам’ятати: недотримання протиепідемічних правил ускладнює ситуацію з поширенням COVID-19.

В умовах стрімкого поширення коронавірусу  єдиним способом захистити себе і своїх рідних  від важкої форми хвороби та смерті від неї є вакцинація.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024