стрічка

Владика Михаїл хоче створити Волинський некрополь

18 Жовтня 2021, 17:59
Владика Михаїл 684
Владика Михаїл
Митрополит Луцький і Волинський Михаїл звернувся до обласної та Луцької міської рад із пропозицією обрати місце для поховання видатних краян.
 
Про це повідомили на сторінці Волинської єпархії Православної церкви України.
 
«Кладовища, де поховано знаменитих людей, як-от Байкове у Києві, Личаківське у Львові, з часом перетворюються не тільки у місця їх вічного спочинку, місця молитви за їх упокоєння, місця «культури смерті» (де доклали старань кращі скульптори й архітектори), а й культури життя. Адже відвідання цих могил надихає продовжувати справу небіжчиків, кличе до сумлінної праці, підносить любов не лише до небесної, а й до земної Батьківщини», – пише у листі Владика.
 
«За таким зразком було б добре заснувати цвинтар, на якому ховатимуть наших славетних земляків, – Волинський некрополь. Ті, хто найбільше потрудився для Волині й України в цілому, особливо прославив її будь-якими талантами, даними Творцем, можуть бути поховані саме там. З-поміж людей різних професій та посад тут могли б бути поховання і спочилих очільників області й обласного центру», – додає священнослужитель.
Це стало б іще однією спонукою до старанної праці на благо волинян, праці, яку було б ще й таким чином пошановано по відході у вічність, вважає владика. Тож просить розглянути це питання і відвести земельну ділянку для створення Волинського некрополя.
 
Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024