стрічка

Під Рівненською облдержадміністрацією зібралися мітингувальники

18 Жовтня 2021, 16:00
Під Рівненською облдержадміністрацією зібралися мітингувальники 511
Під Рівненською облдержадміністрацією зібралися мітингувальники

Міський голова Рівного Олександр Третяк відреагував на заклик голови ОДА взяти участь у обговоренні нового тарифу на теплопостачання. 

Щоправда, мер заявив, що його запросили через Facebook, а не офіційно. Згодом голова обладміністрації це заперечив.  У залі під час обговорення спілкувались на підвищених тонах, повідомляє Суспільне.

Що за мітинг

Наприкінці минулого тижня голова ОДА Віталій Коваль у своїх соцмережах оприлюднив заклик до мера взяти участь у обговоренні нових підвищених тарифів на тепло.

«На плечі міст поклали відповідальність за ціну на газ, коли 90 % вартості залежить саме від уряду. Коли голова ОДА заявляє про ганебні рішення виконкому, мера, то я хочу запитати його як депутата, що він зробив. Перекладати це на наші з вами податки – це неправомірно і ми цього не дозволимо», – сказав Третяк.

Мер зазначив, що із новим тарифом на рівні 2700 гривень за гігакалорію компенсувати різницю в тарифах місту обійдеться в приблизно 300 мільйонів.

 

«Якщо це витратити, то не буде грошей ні на дороги, ні на ОСББ, ні на медицину тощо», – сказав мер.

Присутній на мітингу секретар Рівнеради Віктор Шакирзян зазначив, що прийнято рішення призупинити дію рішення щодо нових тарифів. Це питання винесуть на розгляд сесії 21 жовтня.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024