стрічка

Потяг «Здолбунів – Хелм»: чи варто чекати на повернення

18 Жовтня 2021, 16:21
«Здолбунів-Ковель-Хелм» 555
«Здолбунів-Ковель-Хелм»

Відновлювати рух поїзда «Здолбунів – Ковель – Хелм» поки не збираються через економічні причини, в тому числі через старі борги перед Польщею.

Про це розповіла депутатка Волинської обласної ради Валентина Черниш, – пoвідoмляє 12 канал.

За словами депутатки, коли «Укрзалізниця» запускала цей потяг, то не було враховано, що Польща оподатковуватиме пальне, яке було в баках під час перетину кордону.

«Там до цього часу ще заборгованість висить. І кожного разу погрожують, що якщо цей потяг хоч раз заїде на територію Польщі, то його арештують під забезпечення боргу, який нарахований, але не стягнутий досі», – зазначила Валентина Черниш.

Відтак «Укрзалізниця» не планує відновлювати курсування цього потяга. Бо, якщо врахувати у вартість квитка розмір податку на пальне, який треба сплатити Польщі, то квиток вийде «золотим». А саме завдання потяга «Здолбунів – Ковель – Хелм» полягало в здешевленні доїзду студентам та людям, які їхали до Польщі на роботу.

«З листування з Укрзалізницею та міністерством ми зрозуміли, що поки що не варто сподіватися на відновлення руху потяга. І тут виключно економічні причини», – заявила депутатка.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024