стрічка

З листопада в Україні запрацює портал з даними усіх власників ліцензій на користування надрами

17 Жовтня 2021, 17:29
З листопада в Україні запрацює портал з даними усіх власників ліцензій на користування надрами 520
З листопада в Україні запрацює портал з даними усіх власників ліцензій на користування надрами

На засіданні РНБО розглянули питання надрокористування та додаткових заходів з посилення держнагляду у цій сфері.

Як передає кореспондент УНІАН, про це секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив на брифінгу після засідання Радбезу.

За його словами, було розглянуто питання надрокористування та додаткових заходів з посилення держнагляду у цій сфері.

«Це питання перебуває у нас на контролі... У 2020 році надходження від цієї структури до нашого бюджету становили 28,9 млрд грн, а цьогоріч ми очікуємо, що щонайменше 50 млрд грн буде зібрано нашими структурами..», – розповів Данілов.

Крім того, він повідомив, що профільним структурам доручили дослідити обставини, за яких 23 компанії отримали дозволи на видобуток вуглеводнів без відповідних нормативно-правових актів, які б діяли на 2018 рік.

«Відкрито кримінальне провадження. На наступному засіданні буде інформування членів РНБО з цього питання», – повідомив секретар РНБО.

Він уточнив, «відомі в Україні люди» продовжують відмовлятися від ліцензій на видобуток вуглеводнів, які отримали свого часу.

Зокрема, родина олігарха Миколи Злочевського відмовилася від двох ліцензій.

«Питання не знімається з контролю. На наступних засіданнях буде продовжено обговорення цього питання», – наголосив Данілов.

Він додав, що з 1 листопада в Україні запрацює публічний портал, який міститиме інформацію про компанії-власники усіх 3 тисяч ліцензій на користування надрами, зокрема про їхню діяльність і скільки вони сплачують податків.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024