стрічка

Викладачі-художники ЛНТУ презентували авторські картини

13 Жовтня 2021, 20:02
Виставка картин 838
Виставка картин

У луцькому національному технічному університеті презентували свої творчі роботи викладачі кафедри архітектури та дизайну.

Зазвичай в університеті влаштовують виставки картин студентів, однак з нагоди Дня художника України, свої доробки презентували досвідчені майстри художньої справи. Про це пише Ілона Карпюк на сайті університету.

За словами завідувачки кафедри архітектури та дизайну Інни Абрамюк, ідея проведення виставки виникла із нагоди професійного свята художників. Оскільки кафедра славиться своїми талановитими викладачами-художниками, їхню майстерність вирішили показати загалу. Презентували свої доробки та розповіли про зміст полотен і техніку їх виконання  В’ячеслав ШмельовНаталія ГрадиськаРуслан ЧугайБогдан Ясинський та Зоряна Рубан.

Усі вони наголошують, що їхні роботи – це відображення внутрішнього світу, світу емоцій та переживань, якими вони намагаються поділитися з оточенням. Картини, презентовані сьогодні, абсолютно різні за жанрами і техніками виконання, але заклик до оглядачів виставки один: «Надихатися і не боятися творити».

Читайте також: Луцьк: У Галереї мистецтв відкрили нову виставку

Долучилися до заходу проректори та декан факультету архітектури, будівництва і дизайну. Особливими учасниками виставки стали студенти, які водночас переймали натхнення і професійні поради від викладачів.

Саме до студентів, майбутніх художників, звернулася ректорка ЛНТУ Ірина Вахович. Вона наголосила, що університет пишається і захоплюється талановитими і надзвичайно творчими митцями, які мають можливість доносити свої вміння, знання та досвід новому поколінню. 

Натомість студенти повинні максимально ефективно використовувати свої студентські роки, аби черпати натхнення від наставників, вчитися і не боятися експериментувати та випробовувати свою силу таланту.

Читайте також: У Луцьку тривають майстер-класи для студентів – «Мистецтво іконопису»

Згодом кожен з авторів детально розповів про сенс своїх робіт та джерело натхнення. Картини викладачів розміщені на кількох поверхах навчального корпусу, тож нині усі охочі можуть оглянути виставку і доєднатися до прекрасного.

Читайте також: Сто днів для культури: редакція Район.in.ua збирає кошти на новий проєкт

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром