стрічка

Луцькі танцюристи – переможці всеукраїнського фестивалю народної хореографії

11 Жовтня 2021, 12:07
Ансамбль «Волиняночка» 824
Ансамбль «Волиняночка»

Відомо результати VI Всеукраїнського фестивалю-конкурсу народної хореографії імені Павла Вірського.

Їх повідомили на сторінці Палацу культури міста Луцька в фейсбуці.

Гран-прі здобув зразковий аматорський ансамбль танцю «Волиняночка», керівниця – заслужена працівниця культури України Олена Козачук.

Перше місце – народний аматорський ансамбль танцю «Волинянка», керівник – заслужений працівник культури України Олег Козачук.
 

Ансамбль «ВОЛИНЯНКА»
Ансамбль «ВОЛИНЯНКА»

Довідково:
Колектив «Волиняночка» створений у 1986 році. Ансамбль має своє неповторне творче обличчя завдяки збереженню й розвитку своєрідних виконавських традицій краю, автентичності, правдивості і чистоті хореографічного малюнка. За роки пошуків і знахідок у царині традиційної культури, хореографічного і музичного мистецтва Волині, сформовано багатий репертуар, в основі якого народні ігри, забави, обрядові дійства з використанням відповідної атрибутики, іграшок.
 
Колектив «Волинянка» створений у 1959 році. У репертуарі – танці, створені на основі місцевого фольклору. В постановках використані підмічені на сільських, масових народних гуляннях цілісні хореографічні сцени, які увібрали в себе багато унікальних танцювальних рухів, динамічних хореографічних картинок споконвічної самобутності.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024