стрічка

На Горохівщині освятили новозбудовану церкву Московського патріархату

08 Жовтня 2021, 11:25
У Пісках освятили новозбудовану церкву Московського патріархату 713
У Пісках освятили новозбудовану церкву Московського патріархату

У селі Піски 3 жовтня освятили новозбудований Свято-Георгіївський храм УПЦ Московського патріархату.

Про це повідомили на сайті Волинської єпархії УПЦ МП.

Освячення престолу і першу літургію здійснив архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл, якому співслужили благочинний Берестечківського округу протоієрей Дмитро Петрущак, настоятель місцевого храму протоієрей Богдан Христинець, завідуючий канцелярією єпархії архімандрит Паїсій.

«Під час богослужіння лунала посилена молитва за мир в Україні та за єдність світового православ’я. Також були піднесені молитви за позбавлення від коронавірусної інфекції та здоров’я медичних працівників. Була виголошена молитва під час згубної пошесті та смертоносної зарази», – йдеться у повідомленні.

Водночас на фото видно, що всі прихожани храму були без захисних масок.


Нагадаємо, у лютому 2019 року місцева парафія Святогеоргіївського храму УПЦ МП вирішила приєднатися до Православної церкви України. Таке рішення не підтримав настоятель храму Богдан Христинець і три десятки прихожан, які навіть погрожували судом 345 односельчанам, які захотіли перейти під юрисдикцю ПЦУ.

14 лютого прихильники Московського патріархату з прокльонами хотіли зайти в опечатаний храм, але їх не впустили. На той час парафію уже офіційно включили у склад Волинської єпархії Православної церкви України, але цього факту не визнавало зо два десятки прихожан.  

16 лютого в опечатаний храм зайшли прихильники ПЦУ, які відкрили церкву старовинним ключем від скриніЗгодом колишній настоятель храму став будувати церкву на присадибній ділянці поблизу сільради.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024