стрічка

Збив велосипедиста і залишив помирати на дорозі: судили винуватця смертельної аварії на Рівненщині

04 Жовтня 2021, 10:57
Рівненський апеляційний суд скасував вирок місцевого суду 505
Рівненський апеляційний суд скасував вирок місцевого суду

Чотири роки за гратами проведе 30-річний житель села Зелене Вараського району за скоєння смертельної аварії.

Про це Район.Вараш повідомили у Рівненському апеляційному суді.

Рівненський апеляційний суд скасував вирок місцевого суду в частині призначеного покарання та призначив винуватцеві смертельної аварії покарання у виді позбавлення волі строком на чотири роки з позбавленням права керувати транспортними засобами впродовж року.

Чоловік, який перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння, після наїзду на 40-річного велосипедиста залишив його помирати, утікши з місця пригоди.

Нагадаємо, трагічна подія сталася ввечері 11 січня 2020 року у селі Каноничі теж Вараського району.

Тоді 30-річний житель села Зелене, керуючи автомобілем «BMW», збив велосипедиста, що рухався у попутному напрямку. Керманич з місця пригоди втік. Однак очевидцем події став інший водій автомобіля, який зумів наздогнати втікача, заблокував йому рух та викликав поліцію.

Володимирецький районний суд підозрюваного тоді визнав винуватим, проте застосував покарання у вигляді випробування з двохрічним іспитовим строком.

Не погодившись із такою позицією, до Рівненського апеляційного суду надійшли дві апеляційні скарги прокурорів, в яких вони оспорили вирок в частині невідповідності призначеного покарання тяжкості злочину та особі обвинуваченого.

Рівненський апеляційни суд скасував вирок місцевого суду та призначив винуватцю смертельної аварії чотири роки колонії з позбавленням права керувати транспортними засобами упродовж року.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024