стрічка

У селах Рівненщини планують створити швейні підприємства

30 Вересня 2021, 16:41
Квасилівська меблева фабрика планує створити швейні підприємства у селах 953
Квасилівська меблева фабрика планує створити швейні підприємства у селах

На Рівненщині можуть з’явитися мікрошвейні підприємства у селах. 

Це будуть відділені робочі місця за місцем проживання людини. Ініціатива належить міжнародній меблевій компанії «Морган Феніче», – повідомляють на сайті ОДА.

Наразі декілька керівників громад зацікавилися пропозицією і на запрошення компанії ознайомилися із виробництвом та умовами створення таких робочих місць.

«Спільно з Рівненською ОДА ми ініціювали створення віддалених робочих місць для швачок, зокрема, у північних районах. Під час зустрічі з керівниками громад обговорили можливі варіанти співпраці. Наша компанія готова забезпечити логістику, надавати сировину і устаткування», – повідомив директор «Морган Феніче» Роман Бесараб.

Він додав, що підприємство розвивається, і вони готові підвозити людей у межах 50 кілометрів, а також за потреби забезпечити проживання. Адже наразі є вакансії складальників, вантажників, верстатників, операторів та інженерів.

Одним із перших виявив готовність створити подібне підприємство керівник Бугринської ТГ Сергій Пилипчук: 

«Окрім нових робочих місць, це й ще податки до бюджету. Тут нормальна заробітна плата, офіційне працевлаштування. А у нас є приміщення і охочі працювати. Тому вже на наступному тижні домовилися про зустріч у громаді».

За словами представників обласного центру зайнятості, 54% безробітних в області – саме сільське населення. Тому ініціатива створення віддалених робочих місць актуальна. І вони готові організувати перекваліфікацію працівників. 

«Інвестиційну ініціативу ми розвиваємо у рамках проєкту «Rivne work hub». Зустрічаємося з роботодавцями області, щоб допомогти у підготовці фахівців. Це також важливо і для зрозуміння реальних потреб ринку праці на перспективу», – розповів директор департаменту економічного розвитку та інвестицій Костянтин Мокляк.

Нагадаємо, міжнародна компанія «Морган Феніче» є одним із найбільших виробників м'яких меблів у світі. Підприємство працює на Рівненщині вже майже 10 років. На сьогодні тут працевлаштовано понад 1100 осіб. Нещодавно компанія запустила в області лінію виробництва поролону, що стало третім етапом інвестицій в регіон.

Читайте також:  На новорічні свята у Рівному з міського бюджету виділять близько трьох мільйонів гривень

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024