стрічка

Рятувальники Рівненської АЕС – одні з найсильніших у країні

30 Вересня 2021, 13:05
ДПРЗ-2 з охорони РАЕС 465
ДПРЗ-2 з охорони РАЕС

Рятувальники другого державного пожежно-рятувального загону (ДПРЗ-2) з охорони Рівненської АЕС стали призерами Всеукраїнських змагань «Найсильніший пожежник-рятувальник», що відбулись цими вихідними у Києві за міжнародним форматом Firefighter Combat Chellenge.

Про це інформують на сайті Вараської РДА.

Змагання Firefighter Combat Chellenge є всесвітньо відомими й проводяться у США, Європі, на Близькому Сході та з 2017 року на території України.

Цьогоріч змагання за цим форматом проходили в Україні з 25 по 26 вересня на столичному Хрещатику.

За звання переможця між собою змагалися найспритніші та найвитриваліші рятувальники з усієї країни у складі 19 команд з різних областей.

Серед учасників – збірна команда «Рівне-112», яку представляли сім кращих пожежників-рятувальників Рівненщини, п’ять з яких – представники ДПРЗ-2 з охорони РАЕС.

Надзвичайники боролися за нагороди в індивідуальних забігах серед чоловіків та жінок, командній естафеті та тандемі.

За результатами запеклих змагань команда «Рівне-112» продемонструвала потужний рівень фізичної підготовки й виборола лідерські позиції одразу в декількох номінаціях. Роман Сильчук та Ігор Поліщук завоювали бронзу в номінації «Тандем. Чоловіки». Рівнянки Марія Лебединська та Яна Матвійчук стали переможцями у номінації «Тандем. Жінки». Роман Сильчук та Марія Лебединська також посіли третю сходинку п’єдесталу в номінації «Тандем. Мікс», а Ігор Поліщук виборов срібло в особистому заліку серед чоловіків.

У загальнокомандній естафеті команда «Рівне-112» завоювала почесне друге місце. У підсумку рятувальники нагороджені заслуженими кубками та медалями національних змагань.

Як відзначає начальник ГУ ДСНС України у Рівненській області Сергій Крук, срібло спортсменам далося непросто.

За словами капітана команди «Рівне-112» – заступника начальника 22-ї державної пожежно-рятувальної частини ДПРЗ-2 з охорони РАЕС, підполковника служби цивільного захисту Романа Сильчука, за історію змагань в Україні вони встановили новий рекорд в естафеті з часом 1:01:06.

«Спортивними висотами ми загартовуємось і відточуємо свої навички. Пишаюся нашою командою. Ми готувалися і здобули заслужене визнання. Далі у складі збірної України готуватимемось до участі в міжнародних змаганнях цього формату, які пройдуть у листопаді в одному з найбільших мегаполісів США – Маямі», – наголошує Роман Сильчук.

Нагадаємо також, що рятувальники Рівненської АЕС вже не вперше підтверджують власний професіоналізм та майстерність на спортивних аренах різних рівнів. Вони вже здобували призові місця на міжнародних змаганнях «Firefighter Combat Challenge» у Польщі (2019) та демонстрували відмінні результати підготовки на чемпіонаті світу з пожежного кросфіту «3М SCOTT FIREFIGHTER COMBAT CHALLENGE WORLDS XXVII» в США (2018).

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024