стрічка

Війська РФ залишилися біля кордонів України після завершення навчань з Білоруссю

26 Вересня 2021, 19:04
Валерій Залужний ВІДЕО 5115
Валерій Залужний

Командування Збройних сил України не фіксує масового повернення  в пункти дислокації російських військових після навчань «Захід-2021».

Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України, генерал-лейтенант Валерій Залужний в інтерв'ю Радіо Свобода

Нагадаємо, екскомандира 51 бригади Валерія Залужного призначили головнокомандувачем Збройних сил України у липні 2021 року. 

За його словами не відбувається масового повернення  на пункти постійної дислокації батальйонно-тактичних груп російської армії, які вийшли на підсилення.  Під час навчань на території Республіки Білорусь і на території РФ додатково з’явилось 19 таких груп, кожна з яких налічує приблизно тисячу осіб.  

Ці групи продовжують виконувати завдання в Південному військовому окрузі Росії. За даними командувача, кожна така група налічує близько тисячі людей.

«Вони не стоять з автоматами вздовж нашого кордону. Вони знаходяться у відповідних районах, наближених до державного кордону», – уточнив Залужний.

Головнокомандувач додав, що деякі військові поверталися до місць дислокації для голосування на виборах до російської Державної думи, тому деякі переміщення фіксуються, «але розслаблятися зовсім ми на сьогодні не можемо».

Читайте також: Тактика дрібних капостей: що означає обстріляний стовп на українсько-білоруському кордоні

Масові військові навчання Росії та Білорусі тривали з 9 по 16 вересня, у них взяли участь близько 200 тисяч військовослужбовців та інша техніка на кількох об’єктах у Росії та Білорусі. НАТО заявило, що стежить за навчаннями, які викликали занепокоєння в сусідніх країнах-членах Альянсу та в Україні.

Мілітаризація Білорусі і перетворення її на військовий плацдарм РФ становить реальну загрозу для України та для безпеки інших країн регіону.

Читайте такожЛукашенко хоче розмістити на кордоні з Україною російські зенітно-ракетні комплекси

Коментар
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром