стрічка

На Волині розпочалися військові навчання

25 Вересня 2021, 13:33
Військові навчання ФОТО 1200
Військові навчання

Військові навчання бійців територіальної оборони відбуваються на Волині у трьох локаціях – селищі Луків, селі Гірники та на полігоні, що поблизу Володимира-Волинського. Активна частина навчань стартувала 24 вересня. 

Після проведення інструктажу з техніки безпеки командири розподілили резервістів по підрозділах для виконання завдань. Про це пише Суспільне.

На одній з ділянок полігону навчали гранатометників. Зі слів, заступника обласного військового комісара Павла Свадовського, резервістів тренують стріляти з ручного протитанкового гранатомета РПГ-7.

Павло Свадовський каже, що дальність стрільби до пів тисячі метрів.

«Він призначений для ураження танків, різного виду протитанкової техніки, автомобільної техніки», – розповів військовий.

За словами військовозобов’язаного сотої бригади тероборони Віктора Андрійчука, у навчаннях резервістів тероборони він бере участь втретє. 

«Нас навчають найперше – це парамедицина, надання першої меддопомоги, техніка безпеки, а тоді вже вогнева бойова підготовка», – розповів резервіст.

З Харківської області приїхала Юлія Кравченко. На Волинь на службу перевели її чоловіка. Жінка каже, що хоче служити у зенітно-ракетному полку, що дислокується у Володимирі-Волинському.

«Я сюди прийшла отримати спеціальність замполіта. Мені це подобається і я буду цим займатися», – розповіла резервістка.

Зі слів Олега Матвійчука, командира окремого батальйону тероборони, навчання триватимуть упродовж 10 днів. В них візьмуть участь тисяча резервістів.

Читайте також: Сарни: резервісти отримали зброю та прийняли присягу на вірність українському народу

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024