стрічка

На Ратнівщині розпочались військові навчання для резервістів

22 Вересня 2021, 17:45
На Ратнівщині проводять військові збори 1328
На Ратнівщині проводять військові збори

У селі Гірники, що на Ратнівщині (тепер Ковельський район), 22 вересня розпочалися навчальні збори резервістів та військовозобов’язаних підрозділів територіальної оборони Волинської області.

Про це з місця події інформує кореспондентка Район.Ратне.

Військові заходи триватимуть упродовж десяти днів, а саме з 22 вересня по 1 жовтня. Очікується, що участь у зборах візьмуть 350 військовозобов'язаних та резервістів.

Пункт прийому
Пункт прийому

Пункт прийому особового складу розмістили у місцевому будинку культури. Тут чергують поліцейські та медсестра. Крім того, за порядком стежать військові.

Волинян для проходження навчань у село Гірники привозять з Каменя-Каширського, Ковеля, Любомля, Шацька, Ратного й Старої Вижівки.

Читайте також: Тактика дрібних капостей: що означає обстріляний стовп на українсько-білоруському кордоні

Пункт зустрічі
Пункт зустрічі

Михайло Бісюк
Михайло Бісюк

Після приїзду військовозобов'язані та резервісти йдуть колоною на шикування. Їх зустрічає Ігор Горпинко – підполковник, начальник пункту прийому особового складу.

Приїзд
Приїзд

Зустріч новоприбулих чоловіків
Зустріч новоприбулих чоловіків

Ігор Горпинко
Ігор Горпинко

Приїжджих попереджають, що привозити із собою спритні та наркотичні речовини заборонено. У разі ж наявності заборонені речі вилучають.

Шикування
Шикування

Обшук
Обшук

Як розповів для Район.Ратне начальник штабу – перший заступник командира військової частини А7059 територіальної оборони підполковник Олександр Тусюк, метою зборів є затвердження військовослужбовцями, військовозобов’язаними та резервістами навиків ведення заходів територіальної оборони згідно із Законом України «Про основи національного спротиву».

Олександр Тусюк
Олександр Тусюк

У четвер, 23 вересня, на учасників зборів чекає проведення урочистих мітингів з нагоди початку навчальних зборів, вручення зброї, складання військової присяги військовозобов’язаними, які не проходили військову службу.

Захід відбувається в рамках проведення по всій території України стратегічного командно-штабного навчання «Об’єднані зусилля – 2021».

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024