стрічка

Рівненська музшкола – у аварійному стані: діти займаються у гуртожитку

18 Вересня 2021, 16:15
Заняття у тимчасовому приміщенні на Віденській 723
Заняття у тимчасовому приміщенні на Віденській

Частина батьків учнів Рівненської дитячої музичної школи №1 імені Лисенка невдоволені тимчасовим приміщенням, де нині займаються їхні діти.

Батьки пояснюють, що колишній гуртожиток на вулиці Відінській, куди перебрались учні на час ремонту, розташований у незручному місці і там немає умов для повноцінного навчання. Про це пише Суспільне.Рівне. 

Зі слів заступниці директора з виховної роботи музшколи Тетяни Ковалевич, переїхати у колишній гуртожиток музична школа змушена була через те, що корпус на вулиці 16 Липня визнали аварійним.

Наразі на Відінській заняття проводять на третьому та четвертому поверхах, займаються тут близько пів тисячі учнів: це піаністи, скрипалі та віолончелісти.

«Батьки і увесь наш творчий колектив бажають, якнайшвидшого розв'язання питання саме капітального ремонту. Тому що реконструкція, самі розумієте, це дуже обширне поняття, по-перше. А, по-друге, воно може затягнутися на дуже тривалий термін», –пояснила Тетяна Ковалевич.

Крім того, за словами мами двох учнів Анни Шліхти, плата за навчання у 2021-2022 зросла.

«Нам ніхто нічого не пояснював. Викладачка просто повідомила, що з цього року за навчання буде така плата і дала квитанцію. Нам обіцяли ремонт, якісні умови. Натомість – дивне місце, яке діти практично знайти не можуть, воно не ідентифікується», – розповіла Анна Шліхта.

Профільна заступниця міського голови Рівного Марина Кузмічова каже, що батьки та працівники школи мали можливість знайти інше приміщення. Однак, жодних пропозицій від них не надходило. Тому наступні два роки, – а саме на такий термін підписано договір оренди, – діти будуть навчатися у приміщенні на Відінській.

Наразі всі роботи у аварійному корпусі музшколи на 16-го Липня призупинили і коли їх відновлять – поки невідомо.

«Замовником проєкту є директор музшколи. І якщо є висновок з архітектури, що проєкт не відповідає дійсності – саме директор школи має взяти до уваги цей висновок архітектури і подати запит на те, щоб переробляли проєкт. Кошти на це є, але процедуру треба пройти спочатку», – пояснила Марина Кузмічова.

При цьому заступниця міського голови пояснила, що коли розробляли проєкт – не було його обговорень з колективом, не було і громадських слухань.

Директор музшколи Олександр Приходько зазначив, що колектив з нерозумінням сприйняв рішення міськради у серпні 2021-го року про зміну найменування робіт із «капремонту» на «реконструкцію», а також те, що 4,7 млн, виділених на роботи, з об'єкта забрали.

«Реконструкція будівлі, що пропонує проводити міська влада, передбачає повне знесення будівлі з руйнуванням навіть фундаменту. Акція протесту, що відбулася на підтримку збереження даної будівлі, зібрала понад 2000 підписів від небайдужих громадян. Працівники школи, батьки дітей звернулись з листами до міської влади, депутатів, в органи прокуратури, СБУ, істориків міста з проханням захистити від руйнування будівлі, повернення коштів на капітальний ремонт, перейменування назви тепер уже реконструкції будівлі на капітальний ремонт згідно з кошторисною документацією та продовження ремонтних робіт у найкоротші строки», – повідомив директор.

Читайте також: У Рівному відбудеться ярмарок-форум «Український національний костюм: поліський вимір»

 

 

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024