стрічка

У Кортеліському музеї провели тематичний вечір пам'яті Василя Корнелюка

16 Вересня 2021, 08:23
У Кортеліському музеї провели тематичний вечір пам'яті Василя Корнелюка 853
У Кортеліському музеї провели тематичний вечір пам'яті Василя Корнелюка

У Кортеліському історичному музеї відбувся тематичний захід «Життя, як спалах зірки», присвячений 65-й річниці з дня народження Василя Корнелюка.

До участі у заході, який влаштували 14 вересня, долучилися: Ратнівський селищний голова Віталій Бірук, староста села Микола Корнелюк, керівники місцевих установ та жителі села Кортеліси. Про це йдеться на сторінці музею у фейсбуці.

Учениці 10 класу, Софія Полівода та Іванна Хозей, розповіли про життєвий шлях нашого видатного земляка.

Директор музею Микола Михалевич пригадав про родину Василя Мироновича та його видатні здібності, завдяки яким він зробив блискучу кар’єру в громадсько-політичній діяльності. Не зважаючи на те, які він обіймав посади, Корнелюк завжди був близьким до простих людей та відстоював їх інтереси.

Читайте також: У Ратному запрацювала міжнародна виставка

Тимчасово виконуюча обов’язки директорки НВК «ЗОШ I-III ступеня дитячий садок» села Кортеліси імені Василя Корнелюка Тетяна Сахарчук підкреслила, що він завжди був зразковим і наполегливим учнем. Це дало йому можливість досягти високих вершин у житті.

Нині, дружина Василя Мироновича та його сини, які живуть у Києві, надають значні грошові премії кращим учням школи. Віталій Бірук звернув увагу присутніх на те, що Василь Корнелюк багато зробив не лише для Кортеліс, але й усієї Ратнівщини. Пам’ять про нього повинна назавжди зберегтися у наших серцях. 

Учасники заходу відвідали могилу Василя Корнелюка та поклали квіти.

Читайте також: Уродженець Ратного – науковець технологічного інституту в Токіо

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024