стрічка

Учасник топового кулінарного шоу давамите у Володимирі майстер-клас

15 Вересня 2021, 11:17
Володмир Юрін 414
Володмир Юрін

У Володимир-Волинський приїде учасник топового кулінарного шоу «Майстер-шеф», волинянин Володимир Юрін.

Кухар з Локач проведе кулінарний майстер-клас «Млинці з пармською шинкою та динею з сирним соусом» для гостей гастрономічного фестивалю «Смаковиця по-володимирськи», інформують на сторінці фестивалю у фейсбуці.

Гості фестивалю матимуть змогу поспілкуватися з Володимиром під час балачок на «Креативній галявині» о 13.15 – про талант кулінара, досвід шефа, роботу у топових закладах країни та області, необхідні навички та освіту, знімальний процес шоу та про улюблену страву. 

Нагадаємо, житель Локач Володимир Юрін, у свої 34 роки став шеф-кухарем, отримав досвід на багатьох кухнях волинських закладів, а перед пандемією в Україні – відкрив власну невелику, але однозначно затишну, піцерію у Локачах. Вова познайомився з кухнею у 23, його брат працював у цій сфері, хлопець і загорівся бажанням спробувати себе саме тут. Приблизно через пів року брат знайшов йому місце в одному з маленьких ресторанів. 

  «Через деякий час переїхав у Київ, але одразу зрозумів, що це не моє. Повернувся додому і закрутилося: «Фелічіта», відкриття піцерії з товаришем, а тоді був, як я його називаю «найдовший роман з адреналіном» у 2013 році, у 25 – став шефом. Після, працював ще у «Базиліках», – розповідає Володимир.

Для кухаря найбільшим досвідом стала «Фелічіта». Розповідає, що люди, які працюють там, справжні професіонали. 

   «Можна сміливо казати, що Бровін (ред. луцький ресторатор Олег Бровін) усіх навчив, зробив кухарів такими. Він той, на кого варто рівнятися у Луцьку.  Хоч і меню в цьому закладі особливо не змінюється, але у них є попит, бо і відповідна якість», – розповідає Володимир. 

Власна історія Володимира у Локачах почалася з роботи у кафе, а тоді він знайшов тут своє кохання, а через рік і переїхав. 

   «Мені тут подобалося, хотілося щось зробити, хоч і деякий час як жив у Локачах, ще працював у закладах Луцька, Ковеля, Нововолинська. Я зрозумів, що мені немає різниці де жити. Якщо є робота, то не бачу проблеми, а місце зовсім немає значення», – ділиться кухар. 

Читайте також: Холопичі: шеф-кухар «Гарної Ресторації» розповів про робочі будні.

Про проєкт «Мастер Шеф Професіонали», який виходить в ефірі на одному з українських телеканалів, локачинський шеф-кухар ніколи не думав, але коли запросили, вирішив приїхати. 

«Я не був певен, що воно мені потрібно, не хотів залишати сім’ю. У той момент у мене були двоякі відчуття». 

Каже, що про учасників, з якими познайомився на проєкті, залишилося хороше враження. Але в той же момент розповідає, що він не такий, більше приземлений та живе простим життям: 

«Моє сприйнятті їжі трохи інше. Вважаю, що страва має бути максимально смачною, але при мінімальній «мішанці». Я не розумію, навіщо створювати шедеври, у яких десятки інгредієнтів?! Організм людини цього навіть перетравити нормально не зможе. Зовсім інша справа – молекулярна кухня, але це інша історія». 

Володимир також каже, що йому дуже хочеться обіграти тему волинської їжі, бо вважає, що наша Волинь досить недовчена:

   «Моя бабуся народилася ще в той час на польській території, у неї було багато рецептур, вона любила готувати.  Зараз я шкодую, що цим не цікавився.  Поки є бабусі та дідусі, нам треба дізнаватися наші, волинські, рецептури». 

Розповідає, що у нашу місцевість можна порівняти з заповідником, так багато цікавого та недоторканого, і це треба розвивати. Тут багато людей, яких хочеться популяризувати, більше розповідати про них, бо про них мають знати інші.  

Володимир має власну думку і стосовно теми блогерства. 

«Всі думають, що стануть великими блогерами, а наші діти дивляться на це і не розуміють, що так не має бути. І може я «олдскульний», старий, хоч так і не відчуваю, але блогери зараз стали «сілебреті», а діти виростають покаліченими цим всім, бо у свої 20 навіть не розуміють, що  є робота, окрім камери.

Читайте також: Кухар з Локач розповів про участь у «Мастер Шефі», власну піцерію та професійні принципи

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024