стрічка

У Володимирі готуються до 14 фестивалю «Український коровай-сузір’я»

09 Вересня 2021, 16:40
Фестиваль / Фото ілюстративне 666
Фестиваль / Фото ілюстративне

У Володимир-Волинській РДА відбулася нарада з підготовки до 14-го фестивалю традиційної культури «Український коровай-сузір’я», який запланований на 26 вересня. 

Про це інформують на сайті Володимир-Волинської РДА.

Наразі триває активний збір матеріалів для оформлення основних локацій заходу. Про це прозвітувала головна спеціалістка гуманітарного віддділу РДА Галина Руденчук. Працівники галузі культури територіальних громад району уже привезли до вказаного відділу старовинні домоткані килими, рушники з унікальною вишивкою, притаманною окремим територіям району, фотознімки подружніх пар, що брали шлюб в минулому сторіччі, а тепер відсвяткували золоті, смарагдові чи діамантові весілля. 

Сформували й перелік коровайниць, які представлять на фестивалі короваї, які наприкінці дійства будуть поділені між усіма гостями свята.

Також в ході наради стало відомо й те, що свято розпочнеться о 12:00 в парку «Слов’янському», куди від РДА урочистою ходою пройдуть його учасники. Але зранку і до полудня поруч вируватиме ярмарок сільськогосподарської продукції.

Традиційно в рамках фестивалю відбудеться виставка снопів із зернових культур, зібраних на полях району, а помилуватись витворами дитячих рук відвідувачі зможуть на виставці різноманітних виробів із природних матеріалів. «Весільне подвір’я» прикрасять етнографічні майданчики та тематичні фотозони, а ще там же кожен охочий зможе взяти участь у майстер-класах народних ремесел.

Під час фестивалю глядачі спостерігатимуть за дійством традиційних весільних обрядів на малій сцені, а вже на основні й сцені відбудеться концертна програма за участі художніх колективів із громад району. Крім того, організатори обіцяють відвідувачам фестивалю і виступ зіркових гостей. Анонс хелдайнерів планують опублікувати незабаром.

Заступник голови райдержадміністрації Андрій Стронський в ході наради обговорив із представникам громад району щодо завершення передачі матеріалів для організації виставок, співфінансування фестивалю, яке заради належної підготовки потрібно здійснити до кінця тижня, а також залучення до ярмарку сільгоспвиробників, фермерів із усіх громад з їхньою продукцією.  

Коментар