стрічка

Україна знову посилить карантин, а області стануть «жовтими»: що заборонять

07 Вересня 2021, 17:10
Карантинні обмеження 990
Карантинні обмеження

З наступного тижня Україна поверне ряд обмежень через коронавірус, адже за кількістю хворих її регіони виходять з зеленої зони.

Це анонсував міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі каналу «Україна 24», пише ВВС Україна.

«Україна вже сьогодні перевищила індикатори, які можуть перевести країну із зеленого рівня епідемічної небезпеки у жовтий», – розповів він.

 

За його словами, Міністерство охорони здоров'я вже подало відповідне клопотання до Кабміну, цього тижня його розглянуть, а рішення про нові обмеження може бути з 13 вересня.

«Скоріше за все, з наступного понеділка Україна перейде в жовтий рівень епідемічної небезпеки. Будуть встановлені додаткові обмеження, передбачені для жовтого рівня, які стосуються, перш за все, масових заходів», – пояснив Віктор Ляшко.

Водночас, за його словами, «підстав для введення червоного рівня наразі немає у жодному регіоні», тобто про закриття публічного транспорту мова не йде.

Що таке «жовтий рівень»

Жовта зона передбачає масковий режим, а також дотримання соціальної дистанції у 1,5 метра.

Читайте також: У МОЗ визначили критерії переходу на онлайн-освіту

Головні обмеження:

  • заборона масових заходів за участю більш як 1 особи на 4 квадратних метри в будівлях чи на території, де вони заплановані;
  • заборона заповнювати кінотеатри та інші зали закладів культури на більше половини місць;
  • заборона заповнювати спортзали і фітнес-центри більше ніж 1 особа на 10 квадратних метрів.

Щоб не було локдауну

Головний санітарний лікар Ігор Кузін у ефірі «Сніданку з 1+1» пояснив, що запровадження «жовтої» зони зараз має на меті не допустити більш жорстких обмежень.

За його словами, зараз все залежатиме від людей, а запровадження обмежень «жовтої» чи «помаранчевої» зони буде покликане не допустити тотального локдауну в країні.

Читайте також: В Україні – 2197 випадків захворювання на коронавірус, 53 людини померло

«Ситуація дійсно погіршується. Найближчим часом країна все ж таки вийде із «зеленої» зони, і ми будемо вимушені запровадити «жовту» зону, де будуть більш жорсткі обмеження щодо відвідування масових заходів, спортивних залів», – пояснив Ігор Кузін.

Раніше в інтерв'ю BBC News Україна Ігор Кузін не виключав, що «червону зону» в Україні можуть запровадити у листопаді.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024