стрічка

На Волині вперше за 50 років оновлюють дороги до Шацьких озер

01 Вересня 2021, 09:21
На Волині вперше за 50 років оновлюють дороги до Шацьких озер 432
На Волині вперше за 50 років оновлюють дороги до Шацьких озер

На Волині завершили відновлення двох доріг до Шацьких озер у рамках програми «Велике будівництво».

Оновлені дороги, які до цього не бачили ремонту 50 років, Бізнес.Район тестував 30 серпня.

Відремонтували 48,7 кілометра територіальних автошляхів за майже 497 мільйонів гривень.

Це понад 26 кілометрів якісного автошляху Т-03-02 Піща – Шацьк – Любомль – Володимир-Волинський – Павлівка – Горохів – Берестечко – Козин – /М-06/ від села Піща до села Положеве.

Повністю відновили ще одну дорогу до Шацьких озер – Т-03-06 /Т-03-02/ – Шацьк – Вілиця – Прип'ять – Любохини – /Т-03-08/. Від селища Шацьк до села Любохини тепер пролягає 22,5 кілометра асфальтованого автошляху.

Як розповів на зустрічі з журналістами заступник голови Укравтодору Андрій Івко, цього року в Україні у рамках програми «Велике будівництво» планують відновити 4,5 тисячі кілометрів доріг і 160 штучних споруд.

«Пандемія продовжується, але в цьому є і плюси – внутрішній туризм почав розвиватися. Люди почали більше їздити країною і один з туристичних магнітів  – Шацькі озера. Навколо них і відбувається відновлення доріг. У 2020 році почали відновлювати дорогу Т-03-02, а в цьому році продовжуємо. Вже на десяти кілометрах відбуваються роботи. По наступних десяти кілометрах відбуваються тендери», – зазначив Андрій Івко.

Андрій Івко - зліва

За його словами, на Волині у цьому році планують відновити 195 кілометрів доріг. У минулому відновили 150.

Заступник голови Волинської облдержадміністрації Ігор Чуліпа додав, що дорогу від Любомля до Шацька цього року повністю дороблять. 

«Крім 195 кілометрів доріг державного значення у нас в планах зробити 87,5 кілометра місцевих доріг і 22,8 кілометра комунальних доріг», – зазначив він.

Ігор Чуліпа

На 48 кілометрах доріг, які ведуть до Шацьких озер, влаштували тришаровий дорожній одяг, що складається із щебенево-піщаної основи та двох шарів з асфальтобетонної суміші.

«На нове дорожнє покриття підрядні підприємства надають п’ятирічний гарантійний термін»,  зауважив Андрій Івко, заступник голови Укравтодору.

Зліва - Анатолій Посполітак, керівник Служби автодоріг у Волинській обоасті

Читайте також: Скільки коштів витратять на дороги Волині у 2021 році і де ремонтуватимуть. СПИСОК

 

Коментар
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром