стрічка

Ректор ВНУ розповів, скільки «новобранців» цьогоріч прийме навчальний заклад

28 Серпня 2021, 09:50
Анатолій Цьось 388
Анатолій Цьось

Ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось розповів, скільки першокурсників цього року вступили до лав навчального закладу.

Про це йдеться в інтерв'ю, яке розмістили на сайті вузу. 

«Зараз, якщо брати зарахування, то основний наказ – зарахування на базі повної загальної середньої освіти. На І курс на бюджетну форму навчання у Волинському національному університеті імені Лесі Українки зараховано 758 осіб. Наголошу, що це перше зарахування. Далі буде переведення на бюджет тих осіб, які мають на це підстави. Ми надзвичайно задоволені такою цифрою. Якщо порівняти останні 2–3 роки, то є значне зростання: 2019 року до Університету зараховано 586 осіб, торік за першим наказом – 606 осіб», – розказав Цьось.

Що ж стосується «контрактників», то цьогоріч 893 абітурієнти принесли оригінали документів. 

Читайте такожУ Луцьку відбудеться презентація книги про Лесю Українку

«Цьогоріч збільшилася кількість зарахованих студентів на контрактну форму навчання, але ця цифра буде ще більшою, бо ми маємо право проводити набір до кінця вересня.

Також маємо 291 вступника на основі здобутого освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста (88 – на державну форму, 203 – на платну). Щодо магістрів, то ситуація цьогоріч така – 429 першокурсників державної форми навчання, 317 платників.

Відповідно, маємо і збільшення загальної кількості зарахованих на І курс абітурієнтів. Давайте для наочності порівняємо за цим показником три вступні кампанії. Так, 2019 року на контракт і державну форму ми мали 1278 першокурсників. Торік зараховано 1395 молодих людей. Цьогоріч ми прогнозуємо не менше як 1638 осіб. Тобто це ті цифри, які засвідчують популярність, імідж і правильний вектор розвитку нашого Університету», – резюмував Анатолій Цьось.

Читайте також: Як ремонтують ліцей у Заборолі

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024