стрічка

Повернути у фонтан «Дюймовочку»: у Рівному художниця організувала перформанс

28 Серпня 2021, 12:26
Перфоманс 683
Перфоманс

У Рівному художниця Дар'я Пугачова 27 серпня організувала перформанс, аби привернути увагу до стану міських фонтанів. 

Як інформує кореспондент Суспільного, дівчина протягом шести годин лежала у чаші водограю «Мізиночка на купаві».

У чаші «Мізиночки на купаві», або як його ще називали – «Дюймовочка», Дар'я Пугачова провела шість годин, лежачи у трико кольору золота. Свій перформанс планує продовжити й 28 серпня з 12:00 до 20:00.

За словами Дар'ї Пугачової, її образ повинен нагадувати Дюймовочку, яка зникла з фонтану. Також проєкт передбачав взаємодію з глядачами, які могли малювати крейдою у чаші фонтану, розповідати казки та співати.

«Я хочу достукатися до людей, щоб вони відчули, що місто належить їм, що вони можуть змінювати свій простір, як захочуть. Звісно, треба взаємодіяти з владою, але вони повинні перш за все уявити, що вони хочуть, і це мій заклик до жителів міста», – сказала Дар'я Пугачова.

І додала: для того, щоб перфоманс вдався, їй необхідно увійти в стан спокою, внутрішньої гармонії та налаштуватися. На думку Дар'ї – це така нематеріальна форма мистецтва і її цінність в моментах та в енергії.

Керівник міського об'єднання парків Олексій Хмилецький розповів журналістам, що наразі є допроєктні пропозиції щодо ремонту фонтанів у парку Шевченка, їх обговорюють фахівці та представники міської влади.

Нагадаємо, скульптуру із водограю в парку Шевченка прибрали у лютому 2020-го, коли там чи то від часу, чи то від дії невідомих пошкодились кілька пелюсток.

У першій в Рівному мистецькій резиденції «Contemporary Art Rivne» запланували створити близько двох десятків артпроєктів. Зі слів куратора резиденції Дмитра Чепурного, тема резиденції – «Вода. Часті питання». Організатори повідомили, що хочуть показати стан води у Рівному та області з допомогою мистецтва та науки.

Коментар