стрічка

Депутати облради просять урядовців пояснити, чому не завершена реконструкція пункту пропуску «Устилуг»

12 Серпня 2021, 10:16
Пункту пропуску «Устилуг» 474
Пункту пропуску «Устилуг»

Депутати Волинської обласної ради лобіюють питання завершення реконструкції міжнародного пункту пропуску «Устилуг»

Про це Район.Володимир-Волинський повідомляє пресслужба Волинської обласної ради.

Депутати проаналізували відповіді профільних міністерств, парламенту та Держприкордонслужби на звернення, які облрада адресувала центральній владі у травні цього року. Тоді обранці волинської громади клопоталися про проблеми черг вантажного автотранспорту у пунктах пропуску на українсько-польському кордоні. 

Депутати ініціювали повний аудит стану справ на цій ділянці державного кордону, а також пропонували конкретні заходи щодо розвитку інфраструктури.

За інформацією Мінфіну державні кошти заплановані лише на модернізацію та технічне переоснащення міжнародного пункту пропуску «Ягодин». На 2021-2023 роки це – майже 250 мільйонів гривень, з яких 130 мільйонів гривень – на встановлення стаціонарної сканувальної системи.

 Про кошти для завершення робіт з реконструкції міжнародного автомобільного пункту пропуску «Устилуг», що вже затягнулися на десятиліття, у документі ані слова.Не зайвим буде долучити до вирішення цього питання наших народних депутатів, які можуть допомогти пролобіювати його у столиці, — зазначила голова профільної комісії Юлія Вусенко.

Члени депутатської комісії прийняли рішення повторно звернутись до органів центральної влади за роз’ясненням.

Відповідні листи-звернення щодо сприяння у розбудові пунктів пропуску «Устилуг» та «Ягодин» депутати адресують Державній митній службі України та народним депутатам України від Волині.

Читайте також:  Все спокійно, черг немає: запрацював міжнародний пункт пропуску «Устилуг – Зосін»

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024