стрічка

Волинські медійниці говорили про гендер у журналістиці

06 Серпня 2021, 15:30
Учасниці заходу 403
Учасниці заходу

Волинські медійниці під час неформальної зустрічі взяли участь в обговоренні гендерних питань у журналістиці.

Вона відбулася 5 серпня у «сонячній» кав'ярні «Старе місто». Серед присутніх були і журналістки Район.Луцьк

Координаторка ВОГО «Волинський прес-клуб» Богдана Стельмах та його керівниця Оксана Ярош підготували для учасниць медіа-кав'ярні цікаві завдання для аналізу та обговорення. 

«У межах проєкту ми вичитуємо більше 20 журналістських матеріалів на гендерну тематику щомісяця. І дуже часто натрапляємо на гендерні стереотипи, на які звертаємо увагу авторок і авторів матеріалів. Особливо поширеним є слово «жіночка», тож ми питаємо їх, чи вживають вони слово «чоловічок». Чимало стереотипів є звичними і ми їх не помічаємо, тож пропонуємо включати критичне мислення», – зазначила гендерна експертка, голова Волинського прес-клубу Оксана Ярош.

«Ми вирішили реалізувати такий захід, бо прагнемо розвиватися професійно і робимо це постійно, ну і , звісно ж, не плануємо зупинятися. Ми давно робимо своє видання гендерно чутливим і вже маємо неабиякі результати. До того ж, кілька років активно співпрацюємо з Волинським прес-клубом. Це справді важливо і для нас, як для журналісток, і для суспільства в цілому», – прокоментувала керівниця мережі сайтів Район.in.ua та ініціаторка зустрічі Наталія Голодюк

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024