стрічка

Волинські параспортсмени привезли медалі з чемпіонату України з пауерліфтингу

05 Серпня 2021, 18:41
Ковельські пауерліфтери привезли медалі з чемпіонату у Дніпрі 1019
Ковельські пауерліфтери привезли медалі з чемпіонату у Дніпрі

У Дніпрі відбувся чемпіонат України з Парапауерліфтингу серед спортсменів з порушенням опорно-рухового апарату.

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

Так 107 атлетів із 20 регіонів України взяли участь у цих змаганнях.

Волинь представляли вісім спортсменів Волинського регіонального центру «ІНВАСПОРТ».  Двоє з Луцька — Сергій Кулик та Олег Мельничук (тренер Олег Хом'як).  Шестеро з Ковельського відділення ОДЮСШІ — Ксенія Токар, Богдан Муц, Денис Остапук, Василь Гусак, Максим Бондаренко та Юрій Бабинець (тренер Валерій Дружинович).

Першими на сцену обласної філармонії, де проходили змагання, вийшли жінки. 

У ваговій категорії до 45 кілограмів «срібло» чемпіонату та «срібло» першості (атлетки віком до 20 років) завоювала Ксенія Токар.

Успішним видався виступ Богдана Муца у ваговій категорії до 54 кілограмів. Він переміг серед юнаків до 20 років.

У чоловіків (вагова категорія до 59 кілограмів) золоту медаль виборов Денис Остапук, срібна — поїхала в Рівне, бронзова нагорода дісталась також ковельчанину Максиму Бондаренку, який показав результат срібного призера, але був на 100 грамів важчим за суперника.

Характер справжнього спартанця проявив Василь Гусак. Після двох незарахованих підйомів штанги, волинянин зібрався і в завершальній спробі не дав суддям сумніватись у своїй силі.

Не дав шансів своїм суперникам і паралімпієць Юрій Бабинець. У категорії до 80 кілограмів він переміг, піднявши штангу вагою 175 кілограмів.

Потужно виступив і Олег Мельничук з Луцька. У категорії до 88 кілограмів з результатом 142 кілограми він посів ІІ місце.

У абсолютній першості серед чоловіків бронзова медаль чемпіонату також поїхала на Волинь, але без її володаря Юрія Бабинця, який в складі Національної команди залишився в місті Дніпрі на фінальні збори підготовки до Паралімпіади 2020 в Токіо.

У підсумку в скарбничці волинян дві бронзові, три срібні та три золоті медалі, а в загальному заліку команда посіла п'яте місце. 

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024