стрічка

Створили Програму розвитку агропромислового комплексу Луцької громади

04 Серпня 2021, 15:07
Фото ілюстративне 411
Фото ілюстративне

Під час чергового засідання виконавчого комітету члени виконкому погодили Програму розвитку агропромислового комплексу Луцької міської територіальної громади на 2021–2025 роки.

Про це йдеться на сайті Луцькради. 

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, становить 3, 96 мільйонів гривень.

Агропромисловий комплекс Луцької міської територіальної громади представлений агропідприємствами, фермерськими господарствами та особистими селянськими господарствами, які займаються вирощуванням зернових, бобових та олійних культур, ягідників, розведенням великої рогатої худоби, молочарством, овочівництвом та бджолярством. 

Господарська діяльність здебільшого здійснюється на землях, наданих у власність та/або користування, у тому числі в оренду, для ведення фермерського господарства, товарного сільськогосподарського виробництва або особистого селянського господарства.

Загальна площа сільськогосподарських угідь Луцької міської територіальної громади становить 24016,2 гектара.

Також на території Луцької міської територіальної громади частково сформована інфраструктура аграрного ринку. Зокрема, до її складу входять: агропромислові біржі, асоціації та громадські організації фермерів і бджолярів, сільськогосподарські виробничі кооперативи тощо.

Сільськогосподарська продукція постійно реалізовується на семи ринках у Луцьку та під час проведення фермерських ярмарків. 

Читайте також: ТОП-8 міфів про ринок землі в Україні

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024