стрічка

У Горохові відбувся фестиваль пам’яті музиканта Миколи Гриба

25 Липня 2021, 13:49
На фестивалі пам’яті Миколи Гриба у Горохові прозвучали десятки музичних номерів 1914
На фестивалі пам’яті Миколи Гриба у Горохові прозвучали десятки музичних номерів

На майдані Незалежності у Горохові відбувся другий театральний фестиваль солістів-вокалістів та ансамблів малих форм «Недоспівана пісня життя», присвячений пам’яті співака, музиканта, диригента Миколи Гриба.

Захід організували 23 липня. Про це повідомляють на сайті Горохівської громади.

На відкритому фестивалі «Недоспівана пісня життя» взяли участь творчі колективи і окремі виконавці з сусідніх територіальних громад.

Понад два десятки музичних номерів у цей вечір звучали у центрі Горохова в пам’ять про незабутнього співака Горохівщини. До сліз розчулила глядачів віршованими рядками про чоловіка дружина Миколи Гриба Валентина Яківна.

На завершення публіці представили документальний фільм про Миколу Гриба, а всіх учасників фестивалю відзначили дипломами і пам’ятними відзнаками. 

Довідка. За життя Микола Гриб був художнім керівником ансамблю «Горохівчанка», методистом РНД «Просвіта», з 1992 по 1999 рік очолював колектив ансамблю «Хлібодар».  Він презентував та формував обличчя Горохівщини на районних та обласних фестивалях-оглядах мистецтва. Пісні у його виконанні звучали по-особливому неповторно. Саме завдяки його старанням у 90-х роках вдалося зібрати пісні Степана Кривенького.

Коментар