стрічка

Волинянина судили за ухилення від призову на військову службу

24 Липня 2021, 16:20
Судять призовника.Фото ілюстративне 632
Судять призовника.Фото ілюстративне

За ухилення від призову мешканець Любешівщини сів на лаву підсудних.

На днях Любешівський районний суд розглянув  справу про притягнення  до кримінальної відповідальності любешівця за ухилення від призову на військову службу. Про це Район.Любешів дізнався з вироку суду від 19 липня.

Перебуваючи на військовому обліку призовників у Любешівському районному військовому комісаріаті та бувши військовозобов`язаним, ідеться у вироку,  цей громадянин 29 квітня 2021 року пройшов медичний огляд і був визнаний придатним до  військової служби. 29 квітня він  отримав повістку Любешівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, що зобов`язувала його з`явитися 11 травня 2021 року в цю установу для відрядження до місця проходження строкової військової служби. Проте призовник без поважних причин у вказаний час там не з`явився, чим ухилився від призову. 

Суд визнав його винним у скоєнні злочину, передбаченого ст.335 Кримінального кодексу України, й покарав двома роками обмеження волі. Але на підставі статей 7576 Кримінального кодексу України звільнив від відбування призначеного покарання, якщо він упродовж одного року іспитового строку не вчинить нового кримінального правопорушення та виконає покладені на нього обов`язки.

Читайте також: В Україні з 2023 року хочуть скасувати призов на строкову службу

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024