стрічка

На двоколісному через шість областей: житель Вараша поділився враженнями від веломандрівки

22 Липня 2021, 19:29
Юрій Савчук проїхав на велосипеді 830 кілометрів 729
Юрій Савчук проїхав на велосипеді 830 кілометрів

Житель Вараша Юрій Савчук проїхав на велосипеді 830 кілометрів, б'ючи власні рекорди та об’єднавши південь й північ, адже маршрут пролягав через шість областей України.

Своїми враженнями від мандрівки він поділився з журналістами РАЕС, де працює і сам контрольним майстром відділу технічного контролю.

Ремонти доріг, круті підйоми, екстремальна спека й злива, але попутні вітри, гостинні люди, міста та надзвичайні краєвиди – все це впродовж п’яти днів веломандрівки Юрій Савчук відчув на собі.

Свою велопоїздку чоловік спланував заздалегідь, проте не все йшло так, як задумувалося.

У перший день, проїхавши 200 кілометрів Одещиною, спортсмен зупинився на ночівлю у Подільську на кордоні з Вінниччиною.

Другий день дався не легко, адже перші 100 кілометрів дороги були схожі на американські гірки з постійними підйомами вгору та крутими схилами вниз і це при спеці, яка коливалася на рівні +34 градусів за Цельсієм. Останнім випробуванням цього дня стала сильна злива, тож подолавши наступні 176 кілометрів велосипедист зупинився на перепочинок у Немирові.

Третій день подорожі пройшов навдивовижу легко та з відмінним настроєм, адже маршрут пролягав через курортні містечка, де велобайкер і зупинився після 154-кілометрового заїзду.

Читайте також: Тріатлон у Сопачеві: підсумки змагань

Четвертого дня Юрій Савчук проїхав 124 кілометри через Хмельниччину – мальовничими стежками поблизу жіночого монастиря святої Анни, блакитних озер Славути до міста хмельницьких атомників Нетішин.

Останній день велоподорожі трималась надвисока спека, від Цумані 40 кілометрів рятувала тінь в лісовому «тунелі», а краса природи заворожувала й додавала сил. У підсумку – 180 кілометрів і чоловік приїхав до рідного Вараша, де на фініші поруч з Рівненською АЕС його оплесками зустрічали колеги.

«Найкращий навігатор це люди, до того ж весь маршрут відчувалася величезна підтримка. У соцмережах мене постійно підбадьорювали й надихали своїми повідомленнями друзі й рідні. У результаті подолав 830 кілометрів та мій власний рекорд. Розпочинав свої спортивні досягнення з участі у щорічних спортивних заходах Рівненської АЕС. На черзі – тріатлон РАЕС «Energy Sprint Triathlon», який відбудеться у серпні. Зокрема моя велоподорож стала своєрідною підготовкою до цього івенту, тож сподіваюся на якнайкращий результат», – прокоментував Юрій Савчук.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024