стрічка

У Вараші офіційно запрацювала киснева станція

21 Липня 2021, 18:01
Кисневу станцію запустили в роботу 719
Кисневу станцію запустили в роботу

У Вараській багатопрофільній лікарні 21 липня запустили у роботу кисневу станцію, яка вирішить потреби у кисні для пацієнтів кількох відділень лікувального закладу.

Про це інформують на сайті мерії.

Зауважимо, що до цього кисень для лікарні постачався із львівського заводу.

«Задля розвитку нашої лікарні ми маємо продемонструвати усім, що громада здатна самостійно вирішувати питання такої складності», — зауважив під час урочистого відкриття кисневої станції Вараський міський голова Олександр Мензул.

«Я хочу відзначити злагодженість і партнерський дух Вараської громади. Хочу подякувати медичним працівникам за готовність допомагати людям, за самопожертву, яку ви проявляєте щодня. Сьогодні ми відкриваємо сучасну і надзвичайно потрібну Варашу та всій області кисневу станцію. У нас є можливість підготуватися до нових викликів. Треба сконцентруватися, зробити пріоритизацію і здійснити необхідні заходи. Вчергове хочу подякувати керівництву Рівненської АЕС, адже одержання станцією ліцензії на виготовлення медичного кисню — важливий крок для всієї області. Сьогодні ми маємо резервну точку постачання кисню», — зауважив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, який також завітав на урочисте відкриття станції.

Читайте також: Рівненщина очікує на п'ятий етап вакцинації

«Ви збудували хорошу станцію, яка, сподіваюсь, буде довго служити і ви також будете допомагати іншим лікарням області з киснем», — зауважив іще один гість урочистого заходу, Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Марек Шафін.

Зауважимо, що киснева станція зібрана в Україні, обладнання для неї виготовлене у Німеччині та Італії. За годину станція видаватиме 26 м3 медичного кисню. На увесь проєкт із міського бюджету виділили 9,6 мільйона гривень, із яких на придбання обладнання витратили понад 7,5 мільйона гривень.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024