стрічка

Зменшенню викидів після аварії на «Рівнеазоті» посприяв дощ, — головний санітарний лікар області

21 Липня 2021, 14:11
Аварія на Рівнеазоті 540
Аварія на Рівнеазоті

З моменту отримання інформації про аварію на ПрАТ «Рівнеазот» фахівці групи хімічної розвідки Рівненського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України безперервно проводять моніторинг стану повітря. 

Так, починаючи із 18:00 20 липня декілька разів у різних точках Рівного та села Городок проводили дослідження за п'ятьма забрудниками: азоту діоксиду, азоту оксиду, аміаку, ангідриду сірчистого, вуглецю оксиду. Про це Район.Рівне дізнався у пресслужбі Рівненської ОДА. 

За словами головного санітарного лікаря області Романа Сафонова, зменшенню концентрації шкідливих речовин сприяли погодні умови, зокрема дощ, тому повітря було чистішим, ніж зазвичай у цю пору.

«Ситуацію і далі продовжуємо відстежувати. Наразі моніторимо стан повітря на території підприємства», — додав Роман Сафонов.

Також стан повітря досліджував і Рівненський обласний гідрометцентр. Окрім контролю на стаціонарних постах Рівного, експерти виїжджали за напрямком ходу вітру – в прилеглих селах до підприємства ПрАТ «Рівнеазот». Перевищень зафіксовано не було.

Нагадаємо, 20 липня сталась аварійна зупинка агрегату цеху азотної кислоти через розгерметизацію трубопроводу.

Згодом у «Рівнеазоті» прокоментували аварію на заводі, а Рівненський обласний лабораторний центр виміряв показники якості повітря у Рівному.

Відомо, що поліція розслідує порушення правил безпеки на заводі.

Читайте також: У «Рівнеазоту» вимагатимуть пояснити, чому не сповістили про аварію

 

 
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024