стрічка

У центрі Рівного хочуть запровадити платні стоянки

19 Липня 2021, 11:13
Платні парковки 611
Платні парковки

За паркування у центрі Рівного рівнянам, можливо, доведеться платити.

Відповідний проєкт винесуть на розгляд сесії міської ради. Згідно з розрахунками, 32 платних паркувальних майданчики зможуть вмістити 945 автівок. Про це інформує Суспільне.

На вулиці Здолбунівській біля ринку «Дикого», де паркують свої авто покупці та продавці, територія по обіді майже на всій довжині заставлена транспортом.

«Причина в тому, що місто розбудовується, а ніхто не робить стоянки біля нових будинків, приміщень, які реконструюються. Ніхто про це зовсім не дбає», – зазначає водій Сергій.

Новий начальник управління транспорту Рівного Іван Фурлет теж каже, що місця бракує. Він вважає, що за гроші в центр їхатимуть лише ті, кому найбільше треба. Та й стоятимуть вони тут менше.

«Коли всі люди скаржаться, що неможливо заїхати, то треба розуміти, що затор. Коли ти в ньому стоїш – ти й є затор. Тривалий час раніше проводилися огляди вулиць, де зараз вони є популярними. Чи люди скаржилися, що не можуть запаркуватися. Оглядалися, де найбільший попит», – коментує начальник управління транспорту Іван Фурлет.

Попередній перелік склали з 32-х стоянок. На вулиці Шевченка вже нанесли розмітку синім кольором, який позначатиме платні місця.

Розрахуватися можна буде карткою або з телефону, – додає Іван Фурлет. Вартість ще визначають.

«Місця для паркування обладнуватимуться знаком. Коли воно буде платне – знизу ще буде знак з копієчками. І будуть облаштовані місця для людей з інвалідністю – не менше 10% на кожному паркувальному лоті», – додає начальник управління транспорту.

Як повідомляє Суспільне Волинь, в центрі Луцька – платні паркомісця. Вони коштують 10 гривень за годину. Наявність чека на лобовому склі перевіряє муніципальна варта.

«Інспекторка робить фотофіксацію, чекає 10 хвилин. Після того вже виноситься штраф щодо притягнення до адмінвідповідальності власника транспортного засобу за неоплату паркувального майданчика в 20-кратному розмірі від вартості паркувального майданчика», – коментує старша інспекторка департаменту муніципальної варти Луцька Оксана Матручник.

На вулиці Набережній у Рівному також планують поставити паркомат. Водій Володимир пригадує, що колись тут брали гроші за паркування. Але він хоче, щоб все було прозоро. А от водій Олександр вважає за краще облаштовувати нові парковки, а не брати гроші за старі. Він не вірить, що встановлення паркоматів принципово змінить ситуацію.

«Я ставлюся негативно, тому що вони не нададуть нормальної парковки – з охороною, з усім. Якщо, не дай Бог, відіб'ється дзеркало, хтось вкраде або зніме колесо, я прийду – вони ж мені кошти не вернуть. Хай краще буде безплатно» – додає водій Олександр Ярема.

Перелік ділянок, відведених для паркування:

вул. 16 липня, 7а-59

вул. Замкова (біля стадіону Авангард)

вул. Соборна, 63-65 (сторона пам'ятника Марії Несвицької)

вул. Набережна, 4-6 (від перехрестя з вул. Пересопницька до перехрестя з вул. Сагайдачного)

вул. Набережна, 8-22 (від перехрестя з вул. Сагайдачного до перехрестя з просп. Миру)

вул. Кавказька, 3-15

вул. Пластова, 3-10

вул. Шевченка, 41-49

вул. Шевченка, 49-54

вул. Сагайдачного, 2а-4

вул. Сагайдачного, 1-24

просп. Миру, 6-8

просп. Миру, 12-14

просп. Миру, 13-17

просп. Миру, 9-11

просп. Миру, 16-18

просп. Миру, 19-21

вул. Княгині Ольги, 4-8

вул. Княгині Ольги, 1а-17а

вул. В. Чорновола, 17

пров. І. Волошина, 5-8

вул. В. Чорновола, 13 - вул. Соборна, 17

вул. В. Чорновола, 18

вул. Міцкевича, 30

вул. Соборна, 112 (навпроти драмтеатру)

вул. Словацького, 1

майдан Просвіти 2

вул. Здолбунівська (від перехрестя з вул. Соборна до перехрестя з вул. С. Бандери)

вул. Драгоманова (від перехрестя з вул. 16 Липня до перехрестя з вул. Замкова)

вул. Соборна, 264 (навпроти пам'ятника Марії Несвицької)

вул. Міцкевича, 10

вул. Міцкевича, 34

Тепер зміни мають затвердити депутати Рівнеради. Потім оголосять конкурс на операторів, які утримуватимуть майданчики. За ними наглядатиме муніципальна варта. В управлінні транспорту чекають на пропозиції щодо нових платних місць.

Читайте також: Підприємцям Рівненщини надали кредити на 1,4 мільярда гривень

 
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024