стрічка

На Волині - обшуки на підприємстві, яке незаконно продавало деревину до ЄС

15 Липня 2021, 10:30
На деревообробному підприємстві в Ковельському районі проводять обшуки. 637
На деревообробному підприємстві в Ковельському районі проводять обшуки.

На деревообробному підприємстві в Ковельському районі проводять обшуки.

Про це інформують на сайті Національної поліції у Волинській області.

Нагадаємо, що раніше Район.Ковель інформував, що на Ковельщині деревообробне підприємство займалося махінаціями для вивозу деревини до ЄС.

Під час досудового слідства встановили, що починаючи з 2018 року, службові особи підприємства, з метою незаконного виготовлення та експорту пиломатеріалів, діючи за попередньою змовою з фізичними особами підприємцями, організували на території Ковельського району без відповідних дозволів порубку дерев різних порід, які надалі перевозили й переробляли для експорту до країн Європи. 

Встановили також, що частина необлікованої продукції, яка надходила від приватних суб’єктів, отримана внаслідок незаконної порубки, без оформлених документів.

Під час попередніх обшуків у квітні вилучили лісодеревину з бирками, при перевірці яких встановлено їх повторне використання, а саме, при отриманні сертифікатів про походження деревини для здійснення експортних операцій для реалізації її за межі території України.

14 липня службовій особі цього підприємства оголосили підозру у незаконній порубці, перевезенні, зберіганні, збуті лісу, так використанні завідомо підроблених документів.

Необліковану продукцію — лісоматеріали, отримані внаслідок незаконних порубок, вилучають. Уже вилучили близько 400 м3 лісоматеріалів. Обшуки тривають.

Досудове слідство триває.

 

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024