стрічка

Уродженця Володимирщини оштрафували за фальшиве водійське посвідчення

04 Липня 2021, 09:19
Водійські права/ Фото ілюстраційне 839
Водійські права/ Фото ілюстраційне

Уродженця села Бегета, Зимнівської громади оштрафували на 1 700 гривень за підроблені документи водія.

Такий вирок 24 червня винесла суддя Ковельського міськрайонного суду, пише Сила правди.

Як йдеться в матеріалах справи, у лютому цього року чоловік через інтернет звернувся до невстановленої слідством особи і вирішив купити у неї посвідчення водія за 5000 грн. За домовленістю він переслав їй своє фото та персональні дані. Виготовлений документ чоловік забрав у відділенні «Нової пошти» у Ковелі.

Підроблений документ волинянин використовував як справжній. Зокрема, 22 березня в селі Дубове Ковельського району його зупинила поліція і для перевірки чоловік показав саме те придбане через інтернет посвідчення. Поліцейські визначили підробку та відкрили проти нього кримінальне провадження за пособництво у підробленні офіційного документа та його використанні (ст. 27 та 385 Кримінального кодексу України).

Свою вину за скоєння кримінальних правопорушень чоловік визнав повністю, підтвердивши обставини викладені в матеріалах справи.

Зважаючи на щире каяття чоловіка та відсутність обтяжуючих обставин суддя Юлія Шергіна вирішила оштрафувати його на 1700 гривень. Крім того, з нього стягнуть 980 гривень за проведення судово-технічної експертизи документів.

Читайте також: В Оваднівській громаді знайшли незаконні посіви маку. ФОТО

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024