стрічка

Луцький фольклорний колектив привіз перемогу з Болгарії

01 Липня 2021, 17:03
Волинські забавлянки 732
Волинські забавлянки

Фольклорний колектив «Волинські забавлянки» Луцької музичної школи №2 взяв участь у Міжнародному конкурсі-фестивалі «Слов’янський вінець», що відбувався у містах Албена та Кранево у Болгарії.

Фольклорний колектив презентував Україну на Гала-концерті у місті Албена. Повернулися «Волинські забавлянки» до Луцька, здобувши Кубок фестивалю та зайнявши перше місце серед 90 інших творчих колективів. Про це йдеться на сайті Луцькради.

У складі колективу – 15  дітей, які активно брали участь у фестивалі, репетиціях, виступах, цікавих екскурсіях містами Варна, Кранево, Албена, ознайомились з творчістю кращих колективів-учасників фестивалю.

На огляд міжнародного журі, у складі якого – представники Грузії, Болгарії та України, колектив представив фольклорну композицію «Ой, нумо-нумо, заплетемо Шума». У цій композиції зазвучали автентичні пісні Волині, зібрані та розшифровані керівницею колективу, фольклористкою Оксаною Годлевською.

Читайте також: Стрільба з лука, катання на байдарках, ігри та майстер-класи: у Рокинях відбудеться «День відкритої води»

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024