стрічка

Заробляв до 10 тисяч доларів у місяць: подробиці затримання на хабарі інспектора Волинської митниці

25 Червня 2021, 16:41
На хабарі затримали інспектора Волинської митниці 1164
На хабарі затримали інспектора Волинської митниці

Інспектора Волинської митниці на систематичному одержанні неправомірної вигоди. 

Він погрожував створити «проблеми» для чесних підприємців, які перевозили товари через кордон. Про це повідомляють у пресслужбі Управління Служби безпеки України у Волинській області.

За попередніми даними, його щомісячний «прибуток» становив до 10 тисяч доларів. 

Співробітники СБУ встановили, що посадовець працював на митному пості «Ягодин». За те, щоб не створювати штучних перешкод при оформленні товарів він вимагав різні суми коштів – у залежності від вантажу.

Правоохоронці задокументували декілька фактів вимагання та отримання митником хабарів. Під час обшуків на митному посту правоохоронці вилучили у зміни митників готівкові кошти у сумі 1100 доларів США.

У межах кримінального провадження посадовцю планується повідомити про підозру у вчинені злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.
Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до правопорушень.

Заходи із викриття і блокування корупції УСБУ проводили спільно зі слідчими та оперативниками Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Львів, за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024