стрічка

Багатомільйонний тендер на найгіршу волинську дорогу: до Антимонопольного комітету скаржаться на дискримінаційні вимоги

22 Червня 2021, 14:07
Найгірша дорога на Волині 569
Найгірша дорога на Волині

До постійної адміністративної колегії Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель надійшла скарга на дискримінаційні вимоги у тендері на ремонт дороги Рожище – Сокіл, яку самі ж дорожники називають найгіршою на Волині.

На сайті публічних закупівель Prozorro скарга датована 19 червня.

Її подало товариство з обмеженою відповідальністю «Данко». У фірмі вважають, що тендерні вимоги порушують їх права та законні інтереси.

Скаржник вважає вимоги тендерної документації щодо належного підтвердження досвіду виконання аналогічного договору шляхом надання позитивного відгуку законодавчо не обґрунтованими та такими, що порушує принципи здійснення публічних закупівель загалом та законні права та інтереси скаржника.

«Замовником визначено необхідність надання відгуку, який має бути виданий замовниками в поточному році. Ця вимога є дискримінаційною та такою що, штучно обмежує коло учасників, адже Замовники за аналогічними договорами дуже часто просто не відповідають на запити надання таких відгуків у короткі терміни, що унеможливлює надання нами такого документу. Така вимога тендерної документації встановлена Замовником задля відхилення тендерних пропозицій учасників, які є незручними для Замовника, що створює корупційні ризики визначення Замовником «свого» переможця», – йдеться у скарзі.

Антимонопольний комітет просять встановити наявність порушень процедури закупівлі та зобов'язати замовника усунути дискримінаційні умови тендерної документації. Станом на 22 червня скарга очікує розгляду.

Нагадаємо, Служба автомобільних доріг у Волинській області оголосила тендер на пошук підрядника на поточний середній ремонт автомобільної дороги державного значення Т-18-02. Очікувана вартість ремонту – 167 619 888 гривень.

Минулого року тендер на ремонт цієї дороги так і не відбувся.

Читайте також: Тротуари, освітлення і зупинки: що планують роботи у рамках ремонту дороги Рожище – Сокіл

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024