стрічка

У Рівному троє учнів однієї школи склали ЗНО з англійської мови на 200 балів

19 Червня 2021, 13:47
Учні школи №8, що склали ЗНО з англійської мови на 200 балів 1665
Учні школи №8, що склали ЗНО з англійської мови на 200 балів

У Рівному п'ятеро учнів отримали найвищий бал на ЗНО з англійської мови. По одному 200-бальнику мають обласний науковий ліцей та Рівненська гуманітарна гімназія. А у загальноосвітній школі №8 200 балів з англійської отримали одразу троє випускників. 

Свої результати випускники дізнались вночі, побачені вперше офіційні 200 балів кожен з них сприйняв по-своєму, — передає Суспільне

«Якби написала гірше, то б дуже засмутилася. А так написала, як очікувала. Зраділа, це було пізно. Я не кричала, сама сиділа, написала друзям», – каже учасниця ЗНО 

Анна Левчик
Анна Левчик

«Дуже хвилююся і не вірю своїм очам. Хотів крикнути, але була глуха ніч. І я просто на максимум включив свій плей-лист, такі дивні емоції переможця чи як назвати таку людину», – розповів учасник ЗНО

Павло Брижатий
Павло Брижатий

«Думаєш, що якась помилка, глючить програма, все, що завгодно. А потім зразу ж – мама, яка поруч, теж кричить, що в нас 200 і це так круто. Так десь виглядає щастя. Коли ти в 11-му класі і це все, про що ти думаєш цілий рік – це ЗНО і вступ», – каже учасниця ЗНО Вікторія Гребініченко.

Вікторія Гребініченко.
Вікторія Гребініченко.

Як готувались

«Тільки шкільні уроки, тільки моя самоосвіта. Я до репетиторів не ходив з англійської. Не відмінник і не медаліст, я "хорошист", бо я просто маю бажання вчитися. Дивився різні англомовні відео, багато новин читаю з англомовного середовища», – каже Павло Брижатий.

«Рік в Америці жила, за обміном стала фіналісткою програми "Флекс". Але англійською захоплювалася ще до того, з класу 5, просто для себе її вчила, подобалося, було цікаво. Багато дивилася фільмів, серіалів. І вже потім я шукала десь якісь курси, більш академічні моменти, як писати твори», – каже Анна Левчик.

«Так, у мене була репетитор, чотири роки. І моя репетитор мені сказала, що дуже часто приходять: навчіть мою дитину, от зробіть так, щоб за рік вона склала ЗНО на 200. Але так не буває. Буває тільки так, щоб працювати систематично і докладати до цього якісь зусилля і час. Я постійно говорила, що ЗНО – це як рулетка. Тобі може пощастити, а може й ні. Але 200 балів зі ЗНО – це дасть тобі можливість, вибір і обрати той університет, який ти хочеш», – розповіла Вікторія Гребініченко.

Які плани

Вікторія планує вступати до київського вишу на міжнародні відносини, Павло визначається між політологією і міжнародними відносинами в Острозькій академії. А от Анна хоче пов'язати майбутнє з фінансами і працювати в міжнародній компанії, але в Україні.

«До Америки я думала, що хочу десь жити за кордоном точно. Вже після, в Америці, я усвідомила, що вдома – завжди краще. Просто навіть самій важко пояснити чому, але я Україну дуже люблю», – каже Анна.

Що кажуть вчителі

Шкільні вчителі трьох 200-бальників кажуть, що це вперше від моменту запровадження ЗНО випускники їхньої школи отримали максимальний результат з тестування.

 

«Відчуття – вау, ми це зробили! Але насправді, якщо говорити про Анну – це було очікувано. Я була впевнена на 99,9%, що буде 200», – каже вчителька англійської мови ЗОШ № 8 Лариса Парфенюк.

Лариса Парфенюк.
Лариса Парфенюк.

«Павлик надсилає повідомлення: "У мене 200 балів. Буквально через пів годинки Вікторія теж гарну новину надсилає – "У мене 200 балів". Мене двічі переповнювали емоції. Це справді круто, класно, коли в нас є такі змотивовані діти. Ми зруйнували стереотип, що в загальноосвітній школі діти не можуть на 200 балів скласти іноземну мову. То це яскравий приклад, що можемо. Справді, все залежить від дитини, наскільки вона вмотивована і має бажання вчитися», – розповіла вчителька англійської мови ЗОШ № 8

Олена Щербатюк.
Олена Щербатюк.

З моменту запровадження ЗНО восьма школа стала першим закладом на Рівненщині, де одразу троє випускників отримали максимальний бал з одного предмету.

Читайте також: Кращих учнів України преміюватимуть до 100 тисяч гривень, – прем'єр-міністр України

 

 
Коментар