стрічка

На Волині викрили схему постачання наркотиків у колонію

18 Червня 2021, 19:00
в колонії на Волині викрили «смотрящих» 878
в колонії на Волині викрили «смотрящих»

На Волині двоє засуджених організували канал постачання наркотиків до виправної колонії, які ховали у каркаси для вікон. Крім того, вони встановили та поширювали свій злочинний вплив серед інших утриманців установи.

За інформацією Департаменту стратегічних розслідувань України, зловмисники мали кримінальний досвід та статус так званих «смотрящих». Про це йдеться на сайті Нацполіції Волині. 

Оперативники управління стратегічних розслідувань у Волинській області з колегами-правоохоронцями встановили кілька фактів протиправних дій засуджених. Зокрема, кримінальні «авторитети» організували канал постачання наркотиків на території колонії.

«Товар» ховали у каркаси для вікон, які надалі потрапляли у колонію. Зокрема, правоохоронці задокументували постачання в колонію 500 таблеток «метадону» та «канабіс». 

Крім цього, встановлено факти незаконного заволодіння зловмисниками коштів громадян.

Засуджені «працювали» в соцмережах: позиціонували себе продавцями різного роду товарів та послуг, шахрайським шляхом виманювали у громадян гроші на власні банківські рахунки під різними приводами – оплати доставки товару, передплати та іншими.

Отримані таким чином кошти скеровували у злочинний «общак». Ще одним способом його поповнення було вимагання щомісячної «данини» в сумі від 1 000 до 3 000 гривень із засуджених виправної колонії за нібито спокійне відбування покарання.

«Смотрящі» дестабілізували визначений у виправній колонії режим, закликали в’язнів слідувати «злодійським законам», підбурювали їх продовжувати протиправну діяльність та організовуватися у злочинні угруповання.

У четвер, 17 червня, оперативники спільно зі слідчими обласного управління поліції за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури та за підтримки працівників оперативного відділу колонії, КОРД, ТОР та РПОП у Волинській області провели санкціоновані обшуки у виправній установі. 

Як результат, виявили та вилучили понад 250 таблеток «метадону», понад 200 грамів «канабісу», понад 20 літрів фальсифікованих алкогольних напоїв, 57 мобільних телефонів з сім-картами різних операторів, банківські картки, «чорнові» записи фігурантів з номерами мобільних телефонів, банківськими рахунками, обліковими записами та паролями до них, пристрої та засоби для вживання наркотичних засобів.

Наразі двом «смотрящим» повідомили про підозри. Їм інкримінують встановлення та поширення злочинного впливу у виправній колонії та незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання та збут наркотичних засобів, психотропних речовин.

Досудове розслідування триває. Правоохоронці встановлюють повне коло спільників підозрюваних для припинення їхньої протиправної діяльності та притягнення до відповідальності.

Читайте також: Наркотики і порушення карантину: у Луцьку «накрили» нічний клуб і затримали відвідувачів

 

 
Коментар