стрічка

Шведська благодійна організація подарувала ківерцівським рятувальникам новий пожежний автомобіль

15 Червня 2021, 18:07
Вручення пожежного автомобіля ківерцівським рятувальникам 409
Вручення пожежного автомобіля ківерцівським рятувальникам

Продовжуючи співпрацю зі шведською благодійною організацією «Філіппус» Ківерцівська територіальна громада отримала від шведського мецената Руне Графстрома спеціальний пожежний автомобіль «SKANIA 280».

Вручення автомобіля відбулося у середу, 9 червня. Про це інформує пресслужба Ківерцівської міськради на своїй сторінці у фейсбуці.

На площі біля приміщення пожежної частини в місті Ківерці відбулася зустріч представників міської ради, ківерцівських вогнеборців та ВОБФ «Філіппус-Луцьк». 

Благодійники урочисто передали Ківерцівській територіальній громаді пожежний автомобіль з належним обладнанням, комплектами пожежного спорядження та помпою.

«Попри свій вік авто в гарному стані. Пожежна машина заїхала на територію України, як гуманітарна допомога. Незабаром її мають розмитнити і безкоштовно зареєструвати. Пробіг пожежної машини невеликий. Авто використовувалось для практичних відпрацювань та тренувань шведських рятувальників», — зазначається у дописі. 

Помпу під час пожеж зможуть використовувати для гасіння вогню, а під час злив чи підтоплень — для відкачування води. 

Секретар міської ради Оксана Баранович щиро подякувала меценатам та підкреслила, що подароване авто буде передано Тростянецькому старостинському округу. Адже, для сільської місцевості надзвичайно важливо вчасно і якісно отримати допомогу, аби врятувати людське життя та майно.

Начальник шостої державної пожежно-рятувальної частини першого державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Волинській області Андрій Кузьмов зазначив, що при створенні нового Тростянецького пожежно-рятувального підрозділу, рятувальники зможуть виїжджати на ліквідацію пожеж на території громади одразу при отриманні виклику, не гаючи дорогоцінних хвилин при порятунку людського майна та не чекаючи рятувальників з міста.

Міський голова Олександр Ковальчук повідомив, що у рамках співпраці, Тростянецька громада отримала два автомобілі швидкої допомоги.  

«Шведські меценати два роки тому пообіцяли ще й пожежне авто. Тепер ми отримали потужну техніку, яка готова виконувати усі дії за призначенням. Автомобіль підвищеної прохідності вкрай потрібний для сільської місцевості відтепер служитиме ківерцівській громаді», — йдеться у дописі.

Читайте також: Рятувальники провели інструктаж із настоятелями ківерцівських церков перед Трійцею

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024