стрічка

Місце майбутнього аеропорту Мукачева показали з висоти

14 Червня 2021, 12:28
Територія майбутнього аеропорту в Мукачеві 3474
Територія майбутнього аеропорту в Мукачеві

Територію майбутнього аеропорту в Мукачеві показали з гелікоптера. На оприлюдненому проекті можна побачити, що злітно-посадкова смуга, яка, до речі, 2700 метрів, буде направлена паралельно місту Мукачево. 

Тобто літаки злітатимуть та сідатимуть не над містом. Про це повідомляє Mukachevo.net

Новий аеропорт планують побудувати не доїжджаючи до села Нижній Коропець, яке входить у Мукачівську територіальну громаду. За участі Мукачівського міського голови Андрія Балоги та директора державного підприємства «Фінансування інфраструктурних проектів» Олега Тарасюка було підписано меморандум про співпрацю щодо проектування та будівництва нового аеропорту в Закарпатській області.

За словами Олега Тарасюка, така довжина злітної смуги дасть можливість зльоту та посадки літакам класу С, тобто це Боїнги 737 та Airbus.

Також, він зазначив, що сам аеропорт буде невеликий, і порівнює його з невеликим, але популярним аеропортом в маленькому містечку в Хорватії.

Журналісти вивчили попередній генеральний план аеропорту оприлюднений у мережі, а згодом схематично зобразили його на Гугл карті, аби візуально краще зрозуміти його розташування.

Візуалізація розташування нового аеропорту Мукачева на Гугл мапі
Візуалізація розташування нового аеропорту Мукачева на Гугл мап

попередній генеральний план аеропорту.
попередній генеральний план аеропорту.

Очікувана вартість закупівлі 1,5 млн. гривень. Тож план може й трохи зміниться.

Також, журналісти побували на самому місці де попередньо буде розташовано новий аеропорт і спробували показати його з висоти пташиного польоту.

 

Читайте також: В Мукачеві розроблятимуть детальний план території нового аеропорту

Приєднуйтеся до вайбер-чату Район.in.ua. Тільки найважливіші новини без спаму!

Коментар