стрічка

Рівнянка встановила рекорд: півмільйона літер та 24 вишиті видання

11 Червня 2021, 18:31
Олена Медведєва 1506
Олена Медведєва

До 30-річчя Незалежності на Рівненщині зафіксували Національний рекорд України.

Понад 500 тисяч літер у 24 книгах. Такий рекорд України встановила рівненська майстриня народної творчості, авторка бренду «Креативна книга» Олена Медведєва. Про це інформують в пресслужбі Рівненської облдержадміністрації.

Її досягнення «Найбільша кількість вишитих вручну книг – двадцять чотири видання» офіційно зафіксувала керівниця національного реєстру рекордів України Ланою Вєтровою.

«Перший мій рекорд був встановлений у 2019 році — найбільша вишивана книга «Євангеліє від Святого Матвія», а сьогоднішній — у номінації «Мистецтво». Свій вишиваний другий рекорд я присвячую 30-річчю Незалежності України», — розповіла Олена Медведєва.

Унікальна колекція  Олени Медведєвої налічує десятки вишитих шедеврів. Майстриня вишила повні тексти Євангелія, твори Тараса Шевченка, Лесі Українки, Адама Міцкевича, Івана Франка, Ліни Костенко та інших відомих авторів. В її колекції книги маленького та великих розмірів. Також є вишиті дитячі твори.  

 «Ми надзвичайно пишаємося, що в нашій області є така видатна особистість. Її праця унікальна на усю Україну.  Це не просто креативна вишита книга, це – погляд  у майбутнє», — поділилася враженнями начальниця управління культури і туризму Рівненської ОДА Любов Романюк.

 

Читайте також: Вихованка Рівненської школи важкої атлетики стала чемпіонкою України

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024