стрічка

Громади Волині вчили визначати пріоритети розвитку

08 Червня 2021, 08:29
857

На базі Волинського офісу Програми «U-LEAD з Європою» відбулася зустріч, яка була присвячена діяльності робочої групи з розробки проєкту стратегії розвитку громади для представників громад з шести областей Західної України.

 Учасниками заходу стали посадовці громад, координатори та представники робочих груп, які створені у громадах для розробки проєктів стратегій місцевого розвитку (12 громад Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Тернопільської областей). Про це інформує експертка з висвітлення Програми Олена Кузьмич.

Захід відбувся, щоб підбити певні підсумки та інформувати учасників про результати попереднього етапу стратегічного планування територіальних громад за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», здійснити аналіз виявленої проблематики за результатами проведення попередніх засідань робочих груп із розробки стратегій місцевого розвитку;

 З громадами працювали Ігор Мельничук, експерт з розробки стратегій місцевого розвитку Програми «U-LEAD з Європою» (Волинська, Івано-Франківська, Рівненська області) та Зіновій Сірик, експерт з розробки стратегій місцевого розвитку Програми «U-LEAD з Європою» (Закарпатська, Львівська, Тернопільська області),

 Керівник Волинського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» Анатолій Пархом'юк розповів, що експерти працюють з тими громадами, які виявили бажання створити стратегії розвитку і розуміють важливість стратегічного мислення та управління проєктами.

 «U-LEAD системо підходить до своїх заходів та допомагає громада ставати сильнішими», - зауважив Анатолій Пархом'юк. Він переконаний, що стратегію розвитку слід зробити живим та здатним до реалізації документом.

 Експерт Зіновій Сірик зауважив, що третє засідання робочої групи з розробки проєкту стратегії місцевого розвитку - чи не найголовніша та найскладніший, адже слід ретельно підготуватися до засідання, аби представити на ньому певні рішення. 

«Момент історичний, адже громада вирішує, куди рухатися», - додав Сірик.

 Ігор Мельничук додав, що це засідання й справді важливе, тому що громаді слід визначитися з пріоритетами та подальшим вектором руху.

 Під час зустрічі громади представили свої напрацювання та здобутки, SWOT-аналіз, подискутували про стратегії та отримали зворотній зв'язок від експертів.

 У підсумку учасники заходу отримали практичні навички ідентифікації точок росту, порівняльних переваг, викликів та ризиків розвитку громади, навчились формувати пріоритети розвитку території та визначати завдання стратегії розвитку.

 Також представники громад отримали інформації щодо порядку проведення у громадах третього засідання робочої групи з розробки проєкту стратегії місцевого розвитку та змісту і термінів подальших етапів зі стратегічного планування громади, а також рекомендації щодо підготовки та презентації на 3 засіданні робочих груп SWOT аналізу та матриці стратегічних пріоритетів, операційних цілей та завдань стратегії розвитку.

Читайте такожТриває арт-проєкт до 30-річчя Незалежності

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024