стрічка

Мережа Район.in.ua поділилася планами на роботу

07 Червня 2021, 14:45
Мережа Район.in.ua поділилася планами на роботу 701
Мережа Район.in.ua поділилася планами на роботу

З нагоди шостої річниці створення мережі гіперлокальних видань Район.in.ua та Дня журналіста відбулася нарада керівників та працівників усіх сайтів. На завершення учасники взяли участь у квесті від Музею сучасного українського мистецтва Корсаків.

Наразі працює 29 сайтів мережі Район.in.ua. Так, видання покривають усю Волинську, Рівненську та частину Закарпатської області. Також працюють п’ять тематичних сайтів, де зібрані новини про спорт, медицину, бізнес, історію та екологію. Саме Еко.Район наймолодший і працює лише кілька тижнів.  

Керівник CID Media Group Ігор Денисевич на нараді подякував усім за роботу, адже без професійних редакторів та журналістів мережа б не могла так активно розвиватися. 

«Зараз у нас новий сайт, який стане ще зручнішим для читачів», – додав він.

Керівник CID Media Group Ігор Денисевич
Керівник CID Media Group Ігор Денисевич

Так, два тижні тому видання переїхало на нову платформу. Окрім оновленого вигляду та хорошої навігації там додали й рубрики, наприклад, блоги. Тому, кожен охочий у своєму районі може писати тексти на важливі для регіону теми.

До слова, у цьому році видання Район.Історія отримало чималу підтримку через Спільнокошт. Тому в планах мережі й подальше залучення читачів. Так, вже 13 червня відбудеться чергова Волинська експедиція. Усіх охочих запрошують відвідати Кисилин та Новий Загорів.  

Також під час наради, яка відбувалася у бізнес-академії РМВА, журналісти прослухали лекцію про гендерну чутливість, новий правопис та цифрову безпеку. 

Насамкінець працівники Музею сучасного українського мистецтва Корсаків організували для журналістів квест по десяти музеях, які знаходяться на території «Адреналін Сіті». 

Так, учасники мали навчитися старим методом молоти борошно, шукали квітку банану, вчилися оживляти картини та навіть малювати. 

«Такий квест – насправді чудовий спосіб прокачати свою кмітливість, а ще – ближче познайомитися з мистецтвом. Оригінальний варіант відпочинку, коли сам не знаєш, чого і куди хочеться, а ще – дійсно крута і креативна можливість тімбілдінгу», – резюмувала редакторка Район.Луцьк Олена Рожій.

Читайте також: Шість років Району: що журналістам дала робота у мережі

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024