стрічка

Рівненщина: помер заступник командира «Азову»

06 Червня 2021, 09:06
Олександр Павлюк 723
Олександр Павлюк

Раптово помер заступник командира полку «Азов» з тилу Олександр Павлюк.

Зранку 5 червня раптово помер заступник командира полку «Азов» з тилу Олександр Павлюк з позивним «Чак». 58-річний старший лейтенант відповідав за матеріально-технічне забезпечення воїнів. Про це інформують в пресслужбі батальйону «Азов».

Родом Олександр був зі селище Рокитне Рівненської області.

У 18 років чоловік був призваний на строкову службу та служив у контингенті радянських військ у Німеччині.

Влітку 2014 року чоловік познайомився з бійцями підрозділу «Азов», після чого восени цього ж року вступ у лави. Спочатку Чак виконував обов’язки обозного в третій сотні полку, потім був заступником по техніці. Згодом став заступником командира полку з тилу.

Унікальні організаційні здібності Чака дозволили практично створити й організувати з нуля тилове забезпечення полку, за час служби відновили та побудували військові містечка під потреби життєдіяльності підрозділів. Переважна більшість інфраструктурних об’єктів на той час побудована силами «Азову» за допомоги волонтерів, залучених завдяки діяльності Олександра Павлюка.

В одному з інтерв’ю пресслужбі полку «Азов» друг Чак розповідав, що з самого дитинства був патріотом та мав проукраїнські погляди.

«Потрапивши в «Азов», я потрапив туди, куди хотів потрапити протягом всього свого життя. З мене завжди сміялись, що я ніби «бендеровець», а ніби і ні. В нашому місті не було ніколи ультрасів, не було патріотичного двіжа. Я вважаю, незважаючи ні на що, що у наших людей велике майбутнє. Особливо у наших хлопців, які в «Азові». Перемога повинна бути за нами», — говорив Чак.

За час своєї служби Олександр Павлюк був нагороджений високими відзнаками, зокрема нагрудним знаком «За доблесну службу», грамотою від Верховної Ради України, нагрудним знаком «За відзнаку в службі», вогнепальною зброєю та орденом Данила Галицького.

Читайте також: Голова Сарненської райради отримав грамоту від ЦВК

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024