стрічка

Новий Район: редакція презентує оновлений сайт мережі

24 Травня 2021, 18:00
Команда Район.in.ua 8772
Команда Район.in.ua

Читачі Район.in.ua відкрили повністю інше видання вранці 24 травня. Змінився не тільки дизайн сайту, а й філософія впорядкування розділів на порталі.

Тепер користувачам значно легше обрати проєкти, відповідно до своїх інтересів: сайти відсортовані за географічним і тематичним принципами та розведені в окремі меню.

Дизайн сайту розробив Дмитро Авраменко, завкафедри дизайну ВНУ імені Лесі Українки, а кодуванням займався молодий луцький програміст Василь Хлуд.

«Мережа Район.in.ua давно потребувала нової цифрової платформи, адже зростає дуже динамічно. Ми довго працювали над цими змінами, аби читачі почували себе комфортно. Водночас перепрошуємо за незручності, які можуть виникати. Наразі це неминуче, тож будемо вдячні за відгуки та зауваження», – коментує директорка «Район.in.ua» Наталія Голодюк.

Важливою родзинкою нового порталу є персоніфікація. Журналісти, дописувачі, колумністи та блогери мережі Район.in.ua мають власні профілі на сайті – з фотографією, короткою інформацією про себе, історією публікацій.

«Наша команда не просто щодня інформує про події міст і сіл, де ми працюємо. Кожна з редакцій «Районів» будує відносини з аудиторією на засадах довіри, відповідальності, прозорості. Тому важливо, щоб читачі знали нас і були готові до зворотного зв’язку», – пояснює головна редакторка мережі Ірина Воротна.

Зміни відчують не тільки читачі, а й рекламодавці: публікації порталу будуть ще краще індексуватися пошуковиками, а нова банерна сітка буде ефективніше знаходити клієнтів для бізнесу.

«Бренд «Район.in.ua» об’єднує читачів і партнерів завдяки цінностям – репутації, рівноправ’ї, сталому розвитку та здоровому глузду. Місцеві компанії можуть підібрати для співпраці проєкти, які співзвучні їх світогляду. І бонусом – зараз це буде ще гарніше виглядати», – підкреслює маркетологиня редакції Анна Єкименко-Поліщук.

«Переїзд» Району на новий сайт – це логічне завершення навчального курсу з медіаменеджменту від Media Development Foundation, учасницею якого була екскерівниця мережі Наталія Пахайчук.

«Програма Media Management Accelerator дала величезний імпульс для розвитку нашого медіа, адже ми отримали доступ до найкращих технологій та практик, наставництво професійних медійників, а також грант на розвиток від фонду «Солідарність», який редакція інвестувала у новий дизайн та IT-технології», – говорить Наталка Пахайчук, яка зараз опікується інноваційними проєктами.

«На День журналіста, 6 червня, мережа святкуватиме шестиріччя роботи в інформаційному просторі України. Коли проєкт був на старті, ніхто не вірив, що за кілька років бренд Району матиме кількамільйонну аудиторію, працюватиме в кількох областях, матиме експертизу в нішевих темах. Це результат сумлінної праці, тож команду і читачів Район.in.ua вітаю з перезапуском сайту, бо це справді новий етап розвитку», – підкреслив Ігор Денисевич, керівник холдингу CID Media Group, частиною якого є мережа Район.in.ua

25/04/2024 Четвер
25.04.2024