стрічка

Понад три мільйони «прибутку»: на Волині затримали учасників нарколабораторії

24 Травня 2021, 16:37
Затримання 1533 Джерело: https://www.npu.gov.ua/
Затримання

Потужності лабораторії дозволяли виготовляти до чотирьох кілограм «амфетаміну» щомісяця. Аби не потрапити в поле зору поліцейських, зловмисники постійно змінювали її місце розташування.

23 травня, затримали учасників угруповання. Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

 

Викрили та задокументували діяльність групи, а також встановили місцезнаходження нарколабораторії та канали збуту психотропної речовини «амфетамін» оперативники Управління стратегічних розслідувань в Волинській області та слідчі обласної поліції.

За даними слідства, організував та контролював наркобізнес «кримінальний авторитет», який внесений до санкційного списку. Допомагали йому четверо місцевих мешканців. З метою конспірації діяльності наркоугруповання місце розташування лабораторії постійно змінювалося. Крім того, змінювали й автомобілі, котрі використовували у «роботі»

Потужності лабораторії дозволяли зловмисникам щомісяця виготовляти до 4-х кілограмів психотропу та приносити понад три мільйони гривень «прибутку». Збували «амфетамін» мешканцям Волинської області за допомогою «закладок» та «з рук у руки».  

Поліцейські затримали 4-х учасників угруповання, з яких трьох  — безпосередньо під час збуту «амфетаміну». Під час проведення санкціонованих обшуків вилучили 500 г психотропу, 1,5 кг прекурсорів, вартість яких за цінами «чорного ринку» сягає мільйона гривень, а також 4700 дол. США, зброю та спецобладнання. Крім того, за місцем проживання одного із затриманих виявили плантацію конопель. 

 

Усім затриманим вже повідомлено про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України:

  • незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (стаття 307);
  • незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів (стаття 311);
  • організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (стаття 317).

Вирішують про обрання запобіжних заходів.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Волинська обласна прокуратура.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024