стрічка

У ратнівських магазинах шукали неоформлених працівників

16 Травня 2021, 13:00
3858

У селищі Ратне робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення Ратнівської селищної ради перевіряла дотримання законодавства про працю у магазинах.

До перевірки долучився заступник селищного голови Сергій Ковч, пишуть на сайті Ратнівської селищної ради.

Проблема легалізації праці залишається актуальною сьогодні. Отримуючи заробітну плату в «конвертах», працівник не отримує основної та додаткових відпусток, не оплачується лікарняний листок, відсутні гарантії дотримання норм робочого часу та пенсійного забезпечення в майбутньому. Погоджуючись на «тіньову» зайнятість, працівник отримує ризики, пов’язані із недотриманням трудового законодавства. 

Легалізація зайнятості знаходиться на спільному контролі державних органів. Робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення Ратнівської селищної ради надалі буде щотижня проводити рейди щодо виявлення неоформлених працівників. 

Під час перевірки, фахівці провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з роботодавцями та найманими працівниками щодо дотримання законодавства про працю, зокрема легалізації робочих місць, недопущення виплати заробітної плати у розмірі, меншому за встановлений законодавством мінімальний рівень.

«Нагадуємо роботодавцям, що використання найманої праці без оформлення трудових відносин є порушенням законодавства про працю та карається чималими штрафами!» – зауважують на сайті.


3


3

Читайте також: В Україні зросли ціни на алкоголь та цигарки

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром