стрічка

У Ковелі вшанували загиблих за Україну

08 Травня 2021, 16:20
У Ковелі відзначили День пам’яті та примирення 486
У Ковелі відзначили День пам’яті та примирення

У День пам’яті і примирення ковельчани прийшли до монумента жертвам Другої світової війни.

Тут відбувся мітинг-реквієм. Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

«Війна завжди несе лихоліття і страждання цілому поколінню. Ми повинні памятати, що українці завжди перемагають, коли вони єдині, коли вони спільно захищають свої цінності і свою землю, так як це відбувається сьогодні на Сході. Тож будемо єдиними і будемо непереможними», – звертаючись до присутніх, сказав міський голова Ковеля Ігор Чайка.

Про те, якою непростою є дорога до примирення і порозуміння йшлося у виступі заступниці голови міської ради ветеранів війни та праці Любові Анікушиної, яка щиро подякувала усім ковельчанам, міській владі за увагу до старшого покоління, до людей, які пережили війну, непрості повоєнні роки.     

Від молоді слово мав Денис Тищук, ліцеїст Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні, який зазначив, що маємо не забувати подвиг та самопожертву ветеранів Другої світової війни. Нинішнє покоління захисників України готове відстоювати мир, незалежність та територіальну цілісність держави.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих за Україну.

Біля Братської могили, що на кладовищі, священники ПЦУ та греко-католицької церкви відслужили панахиду.

До підніжжя пам’ятників лягли квіти вдячності і шани.

 















 

 

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024